Jako jedenáctiletý chlapec jsem Shaman Kinga sledoval s nadšením na dnes již zaniklé dětské televizní stanici Jetix. Konec byl, kvůli tomu, že seriál předběhl svoji manga předlohu, poněkud neuspokojivý. O to více nás v redakci nadchlo, když jsme se dozvěděli, že Netflix chystá reboot tohoto skvělého seriálu. Prezentace na Geeked Weeku si pro nás připravila další informace včetně líbivého, byť kratičkého traileru.

Přečtěte si také: Stranger Things představuje nové postavy, chystá zábavní park a prodává merch

Ikonická manga série vzešla z mysli skvělého autora Hiroyuki Takei. Jak manga, tak seriál pojednávají o cestě třináctiletého chlapce jménem Yoh a jeho přátel. Yoh vidí mrtvé duše a je tak spojením našeho světa a světa duchů. Jeho strážný duch je samuraj Amidamaru. Celá družina se vydává na turnaj, který se odehrává každých 500 let a vítěz z něj odejde jako Král Šamanů.

O animaci se stará studio Bridge, které má mimo jiné v portfoliu populární anime sérii Fairy Tail. Nutno podotknout, že reboot se drží nejenom příběhové linky, ale i samotná animace působí dosti podobně jako ta původní. V japonské verzi se pak dočkáme i stejného dabingového obsazení. Trochu doufáme, že by Král Šamanů mohl obdržet český dabing, tak jako tomu bylo v roce 2001.

A co nám ukázal trailer? Ten sloužil především jako představení několika postav. Kromě samotného Yoha (v českém překladu Joe) jsme mohli vidět i jeho nejlepšího kamaráda Mantu Oyamadu(Morty), snoubenku a trenérku v jedné osobě Annu, svérázného Ryunosukeho (Rio) či samotného ducha Amidamaru. 

Tu nejdůležitější informaci si pro nás pořadatelé show nechali až na konec. Král Šamanů totiž dorazí na Netflix již toto léto. Do kalendářů si můžete poznamenat datum 9. srpna, což značí den, kdy seriál bude online. Doufám, že se těšíte alespoň z poloviny tak jako my!