Čtvrtý film o Thorovi v područí Marvel Cinematic Universe se k nám nezadržitelně blíží. Film je zatím v plné produkci a natáčení probíhá především v australském Sydney. Thor: Love and Thunder, jak se nazývá celý film, je pod taktovkou režiséra Taiky Waititiho, který se nechal několikrát slyšet, že čtvrté pokračování příběhů o bohovi Hromu bude ještě šílenější než předchozí díl s přízviskem Ragnarok

Třetí film se právě svou bláznivostí a spoustou bizarního humoru katapultoval mezi nejoblíbenější filmy MCU, což se projevilo na příjmu z promítacích tržeb, které předchozí dva díly překonaly v suchém triku. Byť mezi moje favority Ragnarok určitě nepatří, tak jsem spíše v menšině a je jasné, že Waititi nebude uhýbat ze své cesty a naservíruje nám Thora, jakého si vysnil on sám.

Už dlouho se ví, že v Love and Thunder se po delší odmlce objeví i Thorova láska Jane Foster, kterou si opět zahraje Natalie Portman. Kromě toho, že tedy ve filmu očekáváme, i podle názvu, nějakou romantiku, tak největší novinkou je odhalení, že se Jane Foster ve filmu ukáže i jako svůj superhrdinský ekvivalent alias Mighty Thor.

Obrázek, který je vlastně potiskem trička, ukazuje ústřední trojici v novém brnění. Kromě Thora v podání Chrise Hemswortha na plakátu můžeme vidět i Valkýru v podání Tess Thompson a právě Natalii Portman jako Jane Foster. Její zobrazení na plakátu vyvolalo mezi fanoušky největší vřavu, protože ji nevidíme jako civilní osobu, ale jako komiksovou Mighty Thor, která drží v pravé ruce Thorovo kladivo – Mjolnir.

I její kostým odkazuje na její komiksovou minulost a vypadá parádně. Nemůžeme se dočkat, až ho uvidíme v pohyblivých záběrech. Kromě Natalie Portman, Tess Thompson a Chrise Hemswortha uvidíme ve filmu i celé obsazení Strážců Galaxie. Mezi nováčky ve světě Thora pak přivítáme Christiana Balea, který se ve filmu představí jako záporák Gorr The God Butcher. Mezi slavnými jmény by se měl objevit i například Russell Crowe, jehož úloha je nám prozatím skryta.

Film by se měl v kinech objevit 6. května 2022 a do té doby nám autoři jistě poskytnou mnohem více informací a nejeden zajímavý trailer.