Momentální stávka scenáristů, která drtí nejrůznější hollywoodské produkce, si odfajivkovala další oběť. Server Deadline informoval o tom, že chystaná anti-hrdinská týmovka Thunderbolts, které se máme dočkat v půlce léta příštího roku, musela kvůli stávce odložit natáčení na neurčito. Nebo respektive do konce stávky, ale ten je zatím v nedohlednu. Podle serveru se mělo začít natáčet už za tří týdny v Atlantě, ovšem na to teď mohou tvůrci zapomenout.

Jak se zdá, filmař Lee Sung Jin, který na konci března nahradil Erica Pearsona v pozici hlavního scenáristy, asi ještě neměl dokončenou finální verzi scénáře. Velice podobný osud zastihl také reboot Bladea, který v rámci stávky dostal od Marvelu stopku také.

To ovšem není všechno, podle serveru se poszastavilo také natáčení MCU seriálu Wonder Man, v němž si má titulního superhrdinu zahrát Yahya Abdul-Mateen II. I u něho platí, že produkce bude moct pokračovat až poté, co stávka skončí. 

Teď musíme je doufat, že Marvel tvorbu snímku po konci stávky neuspěchá, protože silně pochybujeme, že se mu bude chtít odsouvat premiéru. O něco větší štěstí měl například Deadpool 3, jehož produkce se rozjela nedávno, ovšem Ryan Reynolds má kvůli stávce zakázáno zasahovat do scénáře, což znamená, že například nemůže improvizovat.

Co se Thunderbolts týče, ve snímku se objeví Florence Pugh jako Yelena Belova, Sebastian Stan jako Winter Soldier, David Harbour jako Red Guardian, Julia Louis-Dreyfus jako Valentina Allegra de Fontaine, Hannah John-Kamen jako Ghost, Olga Kurylenko jako Taskmaster, Wyatt Russell jako U.S. Agent, Harrsion Ford jako Thaddeus E. "Thunderbolt" Ross a Steven Yeun, jenž si pravděpodobně zahraje marvelovskou verzi Supermana jménem Sentry. 

K režii filmu je upsaný Jake Schreier, který je zodpovědný za snímky jako Robot a Frank (2012) a Papírová města (2015). Lee Sung Jin, s nímž navíc Schreier pracoval na Netflix seriálu Ve při (2023), dále psal epizody pro série jako Silicon Valley (2014), Tuca & Bertie (2019) a Dave (2020).

Oficiální premiéra Thunderbolts je stanovená na 25. 7. 2024. Zda tomu tak bude i v následujících měsících, se necháme překvapit.