Už na konci letošního léta se dočkáme seriálového prequelu na legendární Hru o trůny, který ponese název Rod draka. Ten nám snad spraví onu odpornou pachuť, kterou mnozí z nás z osmé řady původního seriálu ještě cítí v puse. Venku je už každopádně oficiální trailer, který ovšem vypadá celkem slibně. Zdá se ale, že v HBO neotálí, protože i přestože seriál ještě ani není venku, práce na druhé sérii už dávno započaly. Minulý měsíc se již začal psát scénář, což je patrně důkazem, že HBO už druhé řadě dávno dalo v tichosti zelenou. Podle nejnovějších informací se ale zdá, že samotná produkce by mohla začít ještě letos, respektive někdy na konci podzimu, případně na začátku zimy. K tomu ale samozřejmě dojde za předpokladu, že všechno půjde dobře. 

Pokud by to však byla pravda, i tak bychom měli raději počítat s tím, že druhé série se jen tak brzy nedočkáme. Produkce první řady trvala celých 11 měsíců, což znamená, že řada druhá by se k nám teoreticky měla dostat až někdy během roku 2024. Na druhou stranu by ale některé fanoušky mohl potěšit fakt, že si patrně dají s tvorbou seriálu načas, což by se mohlo pozitivně projevit i na kvalitách.

Jak už dávno víme, seriál bude vyprávět o starobylém a mocnému rodu Targaryenů, kterých se v traileru dočkáme habaděj. Příběh se bude odehrávat asi 200 let před událostmi první série Hry o trůny. Samotný děj by se pak měl zaměřit na občanskou válku, která byla známá pod jménem Tanec draků. Dočkat bychom se měli jak politického pletichaření, tak i řádných a velkolepých bitev. Rod Draka si každopádně vychvaloval i sám G. R. R. Martin, který je tvůrcem původních knižních předloh.

Tvůrcem celého seriálu je Ryan J. Condal, který se s Miguelem Sapochnikem postaral o scénář. Sapochnik, veterán z původního seriálu, si taktéž zrežíruje několik epizod. V seriálu se dočkáme herců jako Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes, Savannah Steyn, Steve Toussaint, Fabien Frankel a Sonoya Mizuno.

Oficiální premiéra je stanovená na 21. 8. 2022.