Jistě, sice jsou svátky, ale na tradiční pondělní box office okénko by se i tak nemělo zapomínat! Mluvit se samozřejmě bude o pokračování Avatara, o které je v kinech nepřekvapivě pořád velký zájem. A se vší pravděpodobností mu to ještě hezkých několik týdnů vydrží. Jak se ale druhému dílu za ten týden dařilo? Inu, není to zlé, ovšem pokud bude chtít dosáhnout vysněných dvoumiliardových tržeb, bude muset ještě trochu zabrat.

Celosvětově ale má už Avatar: The Way of Water na kontě přes 881 milionů dolarů, čímž už překonal letošní filmové adaptace komiksů jako Black Panther: Wakanda Forever, The Batman a Thor: Láska jako hrom. Zároveň se mu také podařilo dostat do pětice komerčně nejúspěšnějších titulů roku 2022. Zdolat tak bude muset ještě filmy jako Mimoni 2: Padouch přichází (939 milionů), Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (955 milionů), Jurský svět: Nadvláda (1 miliarda) a samozřejmě Top Gun: Maverick (1,4 miliardy). 

Producenti pevně věří, že tržby Avatara 2 budou znamenitě růst i v následujících dnech. Smůla však je, že i přestože se tvůrcům podařilo snímek dostat i do čínských kin, zemi momentálně drtí nová vlna pandemie koronaviru. Necháme se každopádně překvapit, co s sebou přinese konec roku. Režisér James Cameron v minulosti vyjádřil obavu, že kdyby pokračování nevydělalo dost, čtvrtý a pátý díl by tak nemusely dostat zelenou. Obzvlášť vzhledem k faktu, že Avatar: The Way of Water patrně patří mezi nejdražší snímky všech dob. Pokud jste náhodou ještě neviděli naši recenzi, pustit si ji můžete níže.

Minulý týden taktéž premiéroval animák Kocour v botách: Poslední přání, který má na kontě zatím přes 57 milionů, přičemž po minulém víkendu se v domácím box officu jednalo o druhý nejnavštěvovanější film. K velkému překvapení zaznamenalo nejnovější dobrodružství udatného a sympatického kocouřiska ze Shreka velice dobré reakce, podle některých z nich se dokonce jedná o nejlepší podívanou z onoho univerza od dob Shreka 2 z roku 2004. 

A na co se můžete těšit tento týden? Co třeba na nový film Noaha Baumbacha, tvůrce oscarového snímku Manželská historie? Talentovaný filmař nám letos na Netflixu představí své komediální drama Bílý šum, ve které si jednu z hlavních rolí opět zahraje Adam Driver.

Níže se můžete podívat na oficiální trailer. Snímek se na streamovací platformě objeví v pátek, tedy 30. 12. 2022.