Sympatický novozélandský filmař Taika Waititi se rozhodně nefláká. Po letošním uvedení čtvrtého Thora se totiž vrhnul na svůj další projekt, kterým bude tentokrát komedie ze sportovního světa. Ta ponese název Next Goal Wins, přičemž se bude jednat o adaptaci stejnojmenného britského dokumentu z roku 2014.

Příběh se tak zaměří na americký fotbalový tým Samoa, který se v roce 2001 zapsal do historie. Ale rozhodně to nebyl zápis lichotivý, spíše naopak. Tehdy totiž utrpěl nejhorší prohru v historii světového poháru, kdy prohrál s Austrálií 31:0. Snímek sice má vyjít až příští rok, ale už teď se můžete níže podívat na několik zbrusu nových fotek, které poskytl server Entertainment Weekly.

Po oné naprosto ponižující porážce se proto tým rozhodne vyhledat nového trenéra, aby jim pomohl dostat se z úplného dna na úplný vrchol. A tím se nakonec stal Thomas Rongen, na kterého se děj zaměřuje, ovšem Taika Waititi viděl v onom příběhu dost potenciálu na to, aby z něj vytvořil vlastní celovečerní film. Jak je z fotek patrné, Rongena si zahraje Michael Fassbender, přičemž půjde přirozeně o jednu z hlavních rolí. Sám Waititi se o filmu vyjádřil následovně:

,,Nikdy předtím jsem netočil sportovní film, ale opravdu jsem to vždy chtěl zkusit. Je to o sportu, o kterém toho moc nevím. Ragby je na Novém Zélandu národním sportem, ale je také o smolařích. A příběhy smolařů prostě miluji. Většina mých filmů je o lidech, kteří žijí na okraji společnosti, případně si jich nikdo příliš nevšímá, a to mi prostě sedí. Je to skutečný příběh, ale má všechny prvky, které mají veškeré sportovní velkofilmy.“

K Fassbenderovi se také přidá Elisabeth Moss, hvězda ze seriálu Příběh služebnice, která ve filmu ztvární Rongenovu bývalou manželku, dále se můžeme těšit na Willa Arnetta, jenž si zas zahraje fotbalového manažera. Na scénáři kromě Waititiho pracoval také Iain Morris.

Dále se můžeme těšit na herce jako Rhys Darby, Rachel House, Angus Sampson, Uli Latukefu, Beulah Koale, Oscar Kightley a Lehi Makisi Falepapalangi.

Oficiální premiéra je stanovená na 20. 4. 2023.