Není tomu tak dávno, co se na vlnách Netflixu objevil v pořadí druhý zombie projekt od Zacka Snydera. Snímek Armáda mrtvých (v originále Army of the Dead) i přes rozporuplné reakce kritiků vzbudil velký divácký ohlas. Streamovací platforma proto nedávno zveřejnila oficiální teaser nadcházejícího prequelu s názvem Armáda lupičů (v originále Army of Thieves), v jehož čele stojí německý herec a režisér Matthias Schweighöfer, který si v zombie řezničině z Las Vegas zahrál postavu Dietera, odborníka na otevírání sejfů.

„Ludwigu Dietere, sledujeme vás. A chceme si vás najmout,“ zaznívá v úvodu ochutnávky příběhu, který se odehrává na pozadí začínající zombie epidemie na území Spojených států. Virus, jenž mění tamní obyvatele v masožravá monstra, je nyní středobodem pozornosti celého zbytku světa. To s sebou v řadách kriminálníků přináší neobyčejně nadějné šance, jak se během několika dnů topit až po krk v penězích. Skupina nejhledanějších evropských zlodějů tak přemlouvá maloměstského bankovního úředníka (Schweighöfer) k životnímu dobrodružství, na jehož konci stojí vstupenka k nepředstavitelnému bohatství. Pro její získání ale bude potřeba otevřít několik zdánlivě nedobytných sejfů po celé Evropě.

Přečtěte si také: Postapokalyptické sci-fi The Colony postaví lidstvo na práh vyhynutí

Pancéřové zámky, akční přestřelky, burácející motory a smrad ze spálených pneumatik – to jsou motivy, jež se zrcadlí ve snímku, který se distancuje od ulic zamořenými hordami nemrtvých. Potácející se kousači zde totiž slouží pouze jako rozptýlení ohraničené televizními obrazovkami, jež efektivně odvracejí oči veřejnosti od konvoje, kterému vévodí jedna z nejpopulárnějších postav původního filmu. Tvůrci s touto transformací evidentně počítali, nakolik poslední klapka Armády lupičů padla na scéně daleko dříve než v případě Armády mrtvých (2021).

„Stanou se z nás legendy,“ říká tajemná žena (Nathalie Emmanuel), která stojí za zrodem celé výpravy. Zda se její tvrzení stane realitou a proč se tedy posléze Dieter vydá na sebevražednou misi do Las Vegas, zjistí diváci již na podzim tohoto roku, kdy se americko-německý snímek Armáda lupičů probojuje na kartu Netflixu. Vedle hlavních protagonistů se v něm objeví také Stuart Martin, Guz Khan nebo Ruby O. Fee.