Na začátku léta přišlo oznámení, že se v budoucnu na Disney+ dočkáme zbrusu nové marvelovské série, která se zaměří na hrdinu Wonder Mana. Tehdy však bylo otázkou, kdo si titulního iontového superčlověka zahraje.

S odpovědí nedávno přišel server Deadline, který odhalil, že Wonder Mana v seriálu ztvární Yahya Abdul-Mateen II, hvězda nejenom z posledního Matrixu, ale také Aquamana, ve kterém ztvárnil padoucha Black Mantu. Samozřejmě také nesmíme zapomenout na jeho účinkování v seriálu Watchman, kde si zahrál Dr. Manhattana. Za jeho ztvárnění posléze v roce 2020 získal cenu Emmy v kategorii Vynikající herec ve vedlejší roli v limitované sérii nebo filmu.

Na vývoj Wonder Mana dohlíží Destin Daniel Cretton, režisér marvelovky Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, a Andrew Guest, koproducent MCU seriálu Hakweye

Wonder Man, skutečným jménem Simon Williams, kterého vytvořili Stan Lee a kreslíř Don Heck, se poprvé v komiksových předlohách objevil v devátém čísle série The Avengers z roku 1964.

Jedná se o syna průmyslníka Sanforda Williamse, po jehož smrti přebírá kontrolu nad obchodem s municí. Jeho následné úspěchy s firmou Williams Innovations jsou však omezené, protože mu začne silně konkurovat Tony Stark a jeho společnost Stark Industries. Když pak kvůli němu začala Simonova firma krachovat, rozhodl se, že se mu pomstí.

Po zasažení experimentálního iontového paprsku se ze Simona stává bytost, jež je tvořená iontovou energií, což mu zároveň propůjčí působivé superschopnosti. Zprvu se připojí k padoušské skupině Masters of Evil, aby mohl bojovat proti Avengerům, nicméně následně se rozhodne k hrdinům přidat. 

Nějakou dobu už také víme, že se v seriálu objeví i Trevor Slattery, jenž se v Iron Manovi 3 vydával za Mandarina. Následně se také objevil ve výše zmíněném MCU filmu Shang-Chi, v němž se však stal jedním ze spojenců hlavních hrdinů. Ztvárnit by ho měl opět Ben Kingsley.

Jeho přítomnost by rozhodně dávala smysl, protože z Wonder Mana se mimo jiné stane i hollywoodský herec. S jeho kariérou mu dokonce pomůže i sám komiksový Hercules. Zatím však není známo, kdy přesně bychom se seriálu mohli dočkat.