Jak asi mnozí fanoušci pavoučího superhrdiny ví, na filmy o Spider-Manovi dohlíží spolu s Marvelem studio Sony. A jelikož poslední dobrodružství s Tomem Hollandem, které se odehrálo ve snímku Spider-Man: Bez domova (2021), bylo obrovitánským komerčním úspěchem, není moc divu, že studio chce se Spideym dál pokračovat.

Už nějaký ten čas víme o plánu natočit čtvrtý film, který by mohl odstartovat zcela novou trilogii. S poměrně zajímavými zvěstmi ale nedávno přišel známý insider Daniel Richtman, který odhalil, že Sony a Marvel mají údajně zcela odlišné vize o tom, kterým směrem by se příští film o Spider-Manovi měl ubírat. 

Sony chce podle všeho natočit další velkou multivesmírnou jízdu se zachraňováním světa, ve které by se opět měli objevit předešlí představitelé Spideyho, tedy Andrew Garfield a Tobey Maguire. Studio zřejmě věří, že právě přítomnost obou herců a zabřednutí do alternativních realit bylo jedním z hlavních důvodů miliardových tržeb, přičemž nepochybně touží tento úspěch zopakovat.

Kevin Feige a Marvel ale mají podle insidera jiné představy. A o těch už každopádně nějakou dobu víme. Komiksový gigant by naopak chtěl, aby příští Spider-Man byl více uzemněný a omezil se na „pouliční“ bitvy mezi různými hrdiny. Richtman taktéž uvádí, že ve čtvrtém Spider-Manovi by se mohl objevit i padouch Wilson Fisk alias Kingpin, jeho představitel Vincent D'Onofrio však zatím o návratu do role pro chystaný film údajně nejednal.

Jako vždy se hodí připomenout, že jde o pouhé zvěsti insiderů, které nemusí být pravdivé, tudíž zatím nejde o nic oficiálního. 

Na Spider-Manovi 4 by se mělo již aktivně pracovat, scénář si údajně opět vzali pod palec Chris McKenna a Erik Sommers, kteří se podíleli i na předešlých třech dílech. Režie by se tentokrát mohl chopit Drew Goddard, tvůrce a hlavní scenárista seriálu Daredevil (2015). To však stále není potvrzené.

Další zvěsti o filmu také tvrdí, že ve filmu by se mohly objevit postavy jako Kate Bishop (Hawkeye), Maya Lopez (Echo) a i Jessica Jones v podání Krysten Ritter.