I když si většina z nás myslí opak, superhrdina z Marvel univerza, Doctor Strange, je tu s námi už pěknou řadu let, i když se na stříbrném plátně objevil až v roce 2016 ve stejnojmenném filmu. Strange je tu s námi již od července/júla roku 1963, kdy byl vytvořen Stevem Ditkem a Stanem Leem a použit v komiksovém sešitě Strange Tales #110.

Ve většině případů má každý superhrdina svou origin story skoro totožnou. Většinou mu někdo zabije někoho z rodiny a on se rozhodne věnovat svůj život boji se zločinem. Ale Doctor Strange ne, Doctor Strange má rozhodně originální minulost. Jako normální smrtelník byl velmi talentovaným chirurgem, ale byl také velmi arogantní.

Vše se však změnilo, když si při autonehodě poranil nervy v rukou a nedokázal udržet nástroje, takže nemohl ani operovat. Všechno své jmění utratil za léčbu, jež byla ale neúspěšná. Následně však slyšel historky o zázračném tibetském mystikovi jménem Ancient One, který je schopen konat zázraky.

Přečtěte si také: Šílený Titán Thanos se vrací v novém komiksovém svazku Thanos vítězí

Zlomený a chudý Stephen Strange se tedy za své poslední finance rozhodl vydat do Himalájí, kde našel toho tajemného muže. Během jeho pobytu v chrámu se mu podařilo odhalit spiknutí proti Ancient One a porazit zrádného učně Barona Marda. Za jeho odvahu ho Ancient One naučil umění kouzel a magie. A tak se ze Stephena Strange stal Doctor Strange, nejmocnější čaroděj světa.

A proč vám tohle všechno vlastně říkáme? Protože v úterý vyšel nový komiksový svazek s názvem Doctor Strange: Bůh magie. A i když se jedná o šestý svazek v české sérii od nakladatelství CREW, tak v USA je označovaný jako první, protože se scénáristického křesla ujal nový autor s novou myšlenkou. Tím scénáristou je uznávaný autor Donny Cates, jenž stál například za svazkem Thanos vítězí, o kterém jsme vám přinesli samostatný článek. Co se kresby týče, na té pracovali umělci Niko Henrichon (Noah) a Gabriel Hernandez Walta (Vision).

„ZLO JE VŠUDE, A SVĚT POTŘEBUJE NEJVYŠŠÍHO ČARODĚJE VÍC NEŽ KDY PŘEDTÍM. Ale Nejvyšším čarodějem je nyní... Loki?! Pozdravte Mistra neplechářských umění! Severský pán lží má plášť, kouzla... dokonce má jako asistentku Zelmu Stantonovou (a možná i jako něco víc?). Je tohle ta příležitost, kterou Loki potřeboval k tomu, aby se konečně stal hrdinou, nebo se bůh klamu nebezpečně přibližuje získání neomezené moci? A co se stalo se Stephenem Strangem, předchozím Nejvyšším čarodějem? Stephen, poražen, avšak nepokořen, by mohl mít ještě jeden poslední trik v rukávu... takový, který by mohl marvelovským vesmírem otřást do základů! Ale bude to k opětovnému získání jeho titulu stačit, zvlášť když život někoho, koho miluje, visí na vlásku?“

Jak již bylo řečeno, komiksový svazek Doctor Strange 6: Bůh magie obsahující sešity č. 381 - 385 vyšel v úterý 13. října/októbra 2020. K zakoupení bude jak na eshopu nakladatelství CREW, tak i ve větších knihkupectvích či v komiksových prodejnách.