Málokterý sitcom se dnes může těšit z takového úspěchu jako Přátelé (1994). O natáčení speciálního dílu se dlouho spekulovalo, samotná produkce se ale zpozdila kvůli pandemii COVID-19. HBO Max však nedávno zveřejnilo první oficiální upoutávku očekávaného návratu ikonické šestice hrdinů, který nese název Friends: The Reunion a na globální publikum podle všeho udeří už koncem května.

Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross, skupina přátel z New Yorku, která na přelomu milénia zkoumala úzkosti a absurdity dospělosti. Nyní tyto známé postavy po 18 letech společně kráčí vstříc novému dobrodružství, jež – podobně jako původní seriál – nabídne na pozadí cesty za štěstím mnohem více otázek než odpovědí. Podařilo se jim dosáhnout vlastního naplnění v této vzrušující době, kdy je možné úplně všechno?

Přečtěte si také: Sex symbol 60. let Barbarella se po 57 letech vrátí zpět do komiksového světa

Vedle původních hvězd, mezi něž patří Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox a David Schwimmer, oživí nostalgickou atmosféru nové tváře. V celovečerním snímku se objeví více než 15 předních světových celebrit, a to například Justin Bieber nebo Lady Gaga. „Tohle se nestává každý rok, ani každých deset nebo patnáct let. Cítím, že to bylo požehnání mít šanci znovu se setkat s mými Přáteli... a bylo to lepší než kdy jindy,“ komentuje Cox.

Speciál Friends: The Reunion se natáčel ve studiu Warner Bros. v kalifornském Burbanku, kde vznikl i původní sitcom, za nímž stojí David Crane a Marta Kauffman. Jeho fanoušci se budou moci unášet na vlnách nostalgie již 27. května 2021, kdy se snímek od Bena Winstona objeví na kartě HBO Max.