V roce 1968 v letech, kdy filmovému průmyslu kralovala éra neobvyklých sci-fi filmů, se na plátnech kin objevil lehce erotický vědecko-fantastický snímek Barbarella od producenta Dina De Laurentiise (Flash Gordon) a režiséra Rogera Vadima (Nebezpečné známosti). Jednalo se o filmovou adaptaci stejnojmenného komiksu od Jeana-Claude Foresta z let 1962-1964, který se věnoval půvabné vesmírné agentce 41. století.

Přečtěte si také: Proti přírodě, eroticky laděná komiksová série s antropomorfními zvířaty v hlavních rolích

Agentka Barbarella byla sex symbolem v šedesátých letech a dá se říct, že by byla i dnes. Z tohoto důvodu se americký komiksový vydavatel Dynamite Entertainment rozhodl komiksovou sérii reinkarnovat a představit Barbarellu novým čtenářům. Scénář bude mít na starosti americká spisovatelka Sarah Hoyt, vítězka ceny Dragon Award, která stojí za sci-fi románovou sérií Darkship. O barevnou kresbu se postará ilustrátor Madibek Musabekov (Golden Warrior) a kolorista Ivan Nunes.

Příběh komiksu začne ve světě zvaném Camelot. Jedná se o domov velmi bohaté třídy, které se podařilo uniknout z přelidněné a rozpadající se galaktické říše. Hlavní hrdinka Barbarella zachytí z tohoto světa zoufalé zprávy zaslané chudou třídou obyvatel. Z tohoto důvodu se rozhodne zprávy prozkoumat a odhalit skrytá tajemství Camelotu. Kromě několikrát zmiňovaného světa se fanoušci mohou těšit i na podmořskou lokaci Encantado a na bláznivě barevnou retro vesmírnou loď hlavní protagonistky.

Jelikož je Barbarella autorčiným debutovým komiksem, o této nové zkušenosti se Sarah Hoyt rozpovídala pro magazín SYFY WIRE: „Učit se nový způsob vyprávění bylo opravdu zábavné. I když je Barbarella licencovaným produktem, psaní scénáře bylo zábavné a mohla jsem plně využít svou představivost. I práce s hlavní postavou jako takovou byla velmi osvobozující. Celkově musím říct, že práci na Barbarelle jsem si velmi užila.“

První sešit rebootu slavné Barberelly bude Dynamite Entertainment vydávat 21. července/júla 2021. Komiks bude obsahovat více variant provokativních obálek od různých komiksových umělců.