Po šokujícím zrušení premiéry Batgirl, které nedávno oznámilo nové vedení studia Warner Bros. Discovery, se rázem mnozí fanoušci vyděsili, zda podobný osud nečeká také další projekty z filmového DC univerza. Přece jenom je nutné připomenout, že výše zmíněné studio pro univerz sestavilo desetiletý plán, jenž se má zaměřit na tvorbu velkých filmů, které budou určeny především pro kina. The Hollywood Reporter ale nedávno informoval o tom, které projekty jsou prozatím v „bezpečí“ a žádné zrušení jim nehrozí.

Jak se zdá, například DCEU film Blue Beetle, ve kterém hlavní roli latinsko-amerického školáka a superhrdiny ztvární Xolo Maridueña, si může oddychnout. I nadále se počítá s tím, že snímek bude premiérovat v kinech příští léto roku 2023. Film by tak měl vyprávět o mladém hrdinovi jménem Jaime Reyes, který při cestě domů najde polomrtvého skaraba. Když si ho následně odnese domů, v noci se mu přichytí na páteř, čímž hrdina získá podivuhodné mimozemské brnění, jenž mu propůjčuje nesmírnou rychlost a sílu.

Dále také můžeme počítat s tím, že vznikne několik plánovaných projektů od Jamese Gunna, který pro Warnery vytvořil jak nový Sebevražedný oddíl, tak i navazující seriál Peacemaker s Johnem Cenou v hlavní roli. Zatím není známo, o které Gunnovy projekty přesně jde, ale údajně do nich spadá i druhá série zmíněného Peacemakera, jejíž veškeré epizody tentokrát slavný režisér natočí sám. Stejně tak se i nadále počítá s oním dalším tajemným spin-offem, o kterém Gunn od začátku roku příliš informací neposkytl, ale údajně půjde o mnohem vážnější podívanou.

V klidu jsou i dvě nadcházející pokračování Aquamana a Jokera. Však se také není čemu divit, oba dva snímky slavily opravdu parádní komerční úspěch, přičemž první díl Aquamana je se svými 1,1 miliardami i nadále nejúspěšnějším DC film všech dob. Warner Bros. Discovery tak i nadále s druhými díly počítá. Aquaman and the Lost Kingdom dorazí do kin 16. 3. 2023, Joker: Folie à Deux zas 3. 10. 2024.

Nad mnohými dalšími projekty však visí otazník. Ten největší je však pravděpodobně nad filmovým Flashem. Tomu kvůli řádění našeho starého dobrého Ezry Millera údajně taktéž hrozí úplné zrušení, což je poměrně překvapivé, protože právě Flash měl pro studio sloužit jako restart pro celé DC univerzum.

U druhého dílu Batmana je také otazník, ovšem ten je podstatně menší. Zrušení mu snad nehrozí, ale zdá se, že studio s jeho tvorbou nespěchá. Jelikož mu stále ještě nedalo zelenou, pokračování povedeného filmu Matta Reevese se možná dočkáme až za několik dlouhých let. 

Patrně se už ale třeba nedočkáme seriálu Strange Adventures a filmu The Wonder Twins.