V roce 2015 nám režisér George Miller nadělil další akční nářez ze své filmové série Mad Max, který tentokrát nesl název Zběsilá cesta. Film si tak získal srdce mnoha fanoušků nejenom díky úchvatným akčním sekvencím, ale i hereckým výkonům dvou hlavních hrdinů, které ztvárnilo charismatické duo herců Tom Hardy a Charlize Theron. Nutno ovšem dodat, že úspěch filmu si museli veškeří umělci vyloženě vydřít. Produkce totiž nebyla vůbec jednoduchá. To byl možná také jeden z hlavních důvodů, proč si oba výše zmínění herci během natáčení vůbec nepadli do oka. O detailních situacích z jejich vyloženě nepřátelského vztahu pojednává i nová kniha od reportéra Kyla Buchanana jménem Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road. 

Z velké části probíhala zdlouhavá produkce v Namibské poušti, což byl poměrně náročný úkol jak pro členy štábu, tak i pro herce. Charlize Theron Buchananovi odhalila, že si ještě s dalšími herci stěžovala na neprofesionální chování Toma Hardyho. Herec údajně docházel na plac častokrát pozdě, někdy i s několikahodinovým zpožděním. Jednoho dne se mělo začít natáčet v osm hodin ráno, přičemž část štábu Hardyho speciálně požádala, aby se opravdu dostavil včas. Herec však nakonec přesto dorazil až o tři hodiny později. Kameraman Mark Goellnicht si pamatuje, že Theron z toho byla vyloženě rozlícená. Taktéž prý celou tu dobu pouze seděla v náklaďáku a čekala.

Když Hardy nakonec dorazil, herečka na něj údajně začala křičet a ptát se ho, proč se chová tak nezdvořile. Následně šla k producentům, kterým řekla, že by ,,toho zkur***ho čůr***a měli pokutovat sty tisíci dolary za každou minutu, o kterou se zpozdil.“ Tom Hardy si to však vůbec nenechal líbit, přičemž hned na to se k Theron vyřítil se slovy: ,,Cos to říkala?“ I sám Goellnicht tvrdí, že Hardyho reakce pak byla ,,poměrně agresivní“, přičemž herečka se následně z pocitu ohrožení dožadovala ochranky na place.

Když spolu Theron a Hardy nemuseli natáčet, po celou dobu produkce si pak od sebe udržovali odstup a nekomunikovali. To potvrdil i editor J. Houston Yang, který prohlásil následující:

,,Bylo zcela očividné, že ti dva se vyloženě nesnášeli. Nechtěli na sebe sahat, nechtěli se na sebe dívat, přičemž pokud kamera zrovna netočila, tak se jeden druhému vyhýbali.“

S odstupem času ale Charlize Theron pro knihu zmínila, že mohla být více ohleduplnější. Problém byl mimo jiné i ten, že samotná produkce byla skutečně velice náročná pro všechny. Tudíž to pěkně zahýbá i s lidskou psychikou a nervy.

,,Nechci se vymlouvat na ono špatné chování, ale bylo to opravdu náročné natáčení. Nyní mám ale velmi jasný pohled na to, co se stalo. A nemyslím si, že jsem ho během produkce měla. Byla jsem vyloženě v režimu přežití. Opravdu jsem se šíleně bála.“

O náročnosti produkce si je vědom i režisér George Miller, který nyní tvrdí, že zpětně by se pokusil být s celým natáčením více ohleduplný.

Mnoho lidí, které Buchanan pro knihu vyzpovídal, navíc prohlašuje, že to byl především Tom Hardy, který se choval nepatřičně. Podle kameramana Rickyho Schamburga se herec na place choval „velice provokativně“, přičemž s Theron se zas vycházelo dobře. I Hardy však nakonec uznal, že se mohl během natáčení chovat lépe.

,,Ten tlak byl pro nás oba občas obrovský. Potřebovala ve mně lepšího, možná i zkušenějšího parťáka. To je něco, co nelze předstírat. Rád bych se nyní domníval, že když jsem teď starší a ošklivější, tak bych se někým takovým mohl stát.“

I přes drsnou produkci se ale výsledný snímek dočkal chvály jak od kritiků, tak i od fanoušků. Zběsilá cesta v kinech vydělala přes 374 milionů dolarů, přičemž momentálně je ve výrobě prequel, který ponese název Furiosa. Charlize Theron se však do role již nevrátí, ujme se jí herečka Anya Taylor-Joy. Premiéry se dočkáme 23. 5. 2024.