Komedie Barbie má za sebou již čtvrtý víkend, ovšem její postupný propad tržeb je opravdu velice pozvolný. Není proto divu, že se v žebříčku domácího box officu i nadále udržuje na prvním místě.

Po posledním víkendu si snímek Grety Gerwig připsal na konto dalších 33,7 milionů dolarů. Od premiéry to bude skoro měsíc, ale o snímek je v kinech i nadále slušný zájem. Dokazují to i naprosto fantastické celosvětové tržby, které už činí 1,18 miliardy dolarů. Tím se Barbie probojovala na 25. místo v žebříčku komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob. A vzhledem k tomu, že ze snímku je evidentně trvalka, tak lze předpokládat, že nakonec možná skutečně sesadí z trůnu krále tržeb roku 2023 i animák Super Mario Bros. ve filmu, jenž má na kontě 1,3 miliardy.

Z Barbie je zkrátka a dobře hit jako hrom. A není tudíž divu, že hračková firma Mattel, která film produkovala, chce vytvořit rovnou celou frančízu. Je ale otázkou, zda je to dobrý nápad z kreativního hlediska.

Na druhé místo v žebříčku domácího box officu se opět vyšvihl Oppenheimer, kterého minulý týden sesadil akčňák Meg 2: Příkop. Snímek o tvůrci atomové bomby po minulém víkendu utržil 18,8 milionů, což je na čtvrtý týden také stále velice slušný výkon, obzvlášť na historický film, který navíc není mládeži přístupný. Celosvětově má Oppenheimer na kontě parádních 649 milionů, což z něho dělá komerčně nejúspěšnější snímek, který se zabývá druhou světovou válkou. A to se film ještě ani nedostal do Číny, kde bude premiérovat na konci měsíce! Ve výsledku by se proto Oppenheimer mohl se svými finálními tržbami velice přiblížit k miliardové hranici, což by bylo vyloženě fantastické.

Na třetí místo spadl velice chválený animák Želvy Ninja: Mutantí chaos, který pro domácí box office po posledním víkendu utržil 15,7 milionů dolarů. Celosvětově má snímek na kontě 94,6 milionů, což je na rozpočet 70 mega takové jakž takž číslo, je ale možné, že Paramount přece jenom očekával lepší výsledek. Ještě ale uvidíme, nakolik dobře si animák povede v následujících týdnech.

Na čtvrté místo se propadl bláznivý akčňák Meg 2: Příkop, který po posledním víkendu utržil 12,7 milionů dolarů, celosvětově pak 256,9 mega. Tržby filmu každopádně klesly o skoro 58%, tudíž divácký zájem zase rychle klesá. Z pokračování jízdy s mega žraloky žádný hit nebude, ale rozpočet filmu činil asi 139 milionů, tudíž pokud by se snímek doškrabal třeba ještě k hranici 400 mega, Warneři by to mohli s přimhouřeným okem považovat za jistý úspěch.

A na pátém místě se umístila hororová novinka jménem The Last Voyage of the Demeter, který během svého zahajovacího víkendu utržila 6,5 milionů dolarů. A to rozhodně není dobrý začátek, obzvlášť na rozpočet 45 milionů. Samozřejmě se může v příštích týdnech stát nějaký zázrak, ale je o něco pravděpodobnější, že z nejnovějšího hororu o Drákulovi bude spíše propadák. Nedopomáhají tomu ani samotné recenze, které také zrovna nepřekypují chválou.

A na co do kina tento týden? Můžete zkusit nadcházející DC komiksovku jménem Blue Beetle. Hlavním protagonistou se zde stane Jaime Reyes (Xolo Maridueña), který se pro zbytek své rodiny pokouší hledat práci. Jednoho dne se ale vrátí domů s krabičkou od burgeru, kterou mu předá jeho známá Jenny Kor (Bruna Marquezine). Obsah krabičky následně odhalí podivného modrého skaraba, který se přichytí na Jaimeho páteř. Díky tomu získá podivuhodné mimozemské brnění, jež mu propůjčuje nesmírnou rychlost a sílu.

Snímek bude v našich kinech premiérovat ve čtvrtek, tedy 17. 8. 2023. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.