V polovině léta uvedla Čína do svých kin opravdu pořádně velkolepou a speciálními efekty přecpanou fantasy jménem Creation of The Gods I: Kingdom of Storms. Snímek už velice brzy zamíří také do západních kin, v rámci toho zde máme i trailer, na který se můžete podívat výše.

Z upoutávky je každopádně zřejmé, že tvůrci se opravdu nedrželi zpátky, diváci se mohou těšit na epické bitvy, hrozivé příšery, mocné bohy a samozřejmě také na nějakou tu magii. Zkrátka a dobře to vypadá na druh vysoké fantasy, ze které se člověku vyloženě zatočí hlava. Ale rozhodně se musí uznat, že tvůrci si s jednotlivými efekty dali práci, protože mnohé pasáže nevypadají vůbec špatně. Jedná se každopádně o první díl plánované trilogie, který bude vycházet z knihy Investitura bohů z 16. století od autorů Xu Zhonglin a Lu Xixing. 

Příběh nás zavede do dávných dob, kdy se král Zhou (Kris Phillips) spřáhl se lstivým a zlovolným liščím démonem, aby zabil císaře a chopil se vlády nad celou zemí. Následně se z něho stane tyran tak krutý a bezohledný, že na sebe přivolá hněv samotných nebes.

V zoufalém a možná i posledním pokusu zachránit svět smrtelníků, který se utápí v chaosu, vyhledají bohové nepravděpodobného šampiona a hrdinu, jenž bude natolik odvážný, aby se zlému králi postavil. To ho ale může stát úplně všechno. V Číně snímek každopádně slaví úspěch, utržil už přes 354 milionů (rozpočet činil asi 137 mega) a lepí se na něj hlavně pozitivní reakce. 

Režii si vzal na starost filmař Wuershan, který v minulosti natočil další čínské fantasy tituly jako Painted Skin 2 (2012) a The Ghouls (2015). Spolu s ním pracovali na scénáři také Ping Ran a Jianan Ran.

Dále se ve snímku představí herci jako Huang Bo, Li Xuejian, Yu Xia, Kun Chen, Quan Yuan, Le Yang, Yosh Yu a Terry Hou.

V USA se film objeví 22. 9. 2023, k nám by se mohl snímek eventuálně dostat na VOD.