Před více než rokem dorazila poměrně překvapující zpráva o tom, že má vzniknout volné seriálové pokračování Hry o trůny (2011), jejíž pracovní název zněl SNOW. A jak už z něho může být zřejmé, zaměřit se má na další dobrodružství Jona Snowa (Kit Harington), jednu z hlavních postav původního seriálu, která se na jejím konci vydala na zasněžené severní pláně za Zdí. Celý projekt údajně pochází přímo z hlavy Kita Haringtona, který by se měl do své nejslavnější role opět vrátit. Na výrobě se má podílet i G. R. R. Martin, autor původních předloh, který se už s hercem a jeho týmem minulý rok setkal, aby osud chystaného spin-offu projednali.

Pokud seriál někdy skutečně spatří světlo světa, nabízí se otázka, zda v něm uvidíme další známé postavy ze Hry o trůny. Uvidíme opět Tormunda, který se s Jonem za Zeď vydal také? Nebo se ze svých cest vrátí třeba taková Arya? To vše zatím zůstává tajemstvím. Zájem o návrat do světa Západozemí však projevil představitel jiné populární postavy. 

Tím je irský herec Liam Cunningham, který ve Hře o trůny ztvárnil ušlechtilého Davose Seawortha, jenž byl taktéž známý pod přezdívkou Cibulový rytíř. Z rozhovoru pro server Den of Geek bylo zřejmé, že Cunningham by se k seriálu o Snowovi rád připojil. Taktéž uvedl, že dokonce poslal Haringtonovi textovou zprávu, v níž stálo: ,,Volejte Davosovi“ (Better Call Davos), což měl být jasný odkaz na úspěšný seriálový spin-off k Breaking Bad (2008) jménem Volejte Saulovi (Better Call Saul) z roku 2015. Žádné odpovědi se ale nedočkal. I tak ale Cunningham popřál týmu, který na seriálu pracuje, hodně štěstí. Taktéž prohlásil, že kdyby dostal dostatečně velký šek, fanoušci by ho v roli mohli znovu vidět.

Otazník ovšem visí nejenom nad Cunninghamovou účastí, ale vlastně také nad celým spin-offem jako takovým. Je totiž nutné připomenout, že HBO ještě projektu nedalo oficiálně zelenou. Ještě na konci minulého roku byl seriál ve velice brzkých fázích vývoje, ale od té doby jsem se žádných větších updatů nedočkali. Na začátku letoška navíc G. R. R. Martin uvedl, že některé chystané spin-offy na Hru o trůny byly uloženy k ledu. Upřesnil, že to nutně neznamená jejich zrušení, ale fanoušci na ně patrně budou muset čekat mnohem delší dobu. Zda ale mezi nimi je i SNOW, je zatím ve hvězdách. 

Kit Harington také na konci minulého roku naznačil, že sám Jon Snow možná nebude v seriálu zrovna v nejlepším psychickém stavu. Bohužel ale neodhalil, o čem přesně má jeho nadcházející spin-off být. Fanoušci proto musí být i nadále obrněni trpělivostí. Mezi další spin-offy, které ještě HBO připravuje, patří také The Sea Snake, A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight a Ten Thousand Ships.

Momentálně se také natáčí druhá řada Rodu Draka, která si zatím nemusí dělat starosti s momentální stávkou herců a scenáristů, protože mnozí zúčastnění herci nespadají pod americkou stávkující organizaci SAG-AFTRA, nýbrž pod její britský protějšek Equity. Doufejme tedy, že nám HBO snad ještě během letoška oznámí, zda se dalšího dobrodružství právoplatného dědice Železného trůnu dočkáme.