Americký herec Jonathan Majors si už v MCU neškrtne. Jelikož byl minulý měsíc shledán vinným z bezohledného napadení třetího stupně a obtěžování, za což mu hrozí až rok za mřížemi, Marvel s ním okamžitě přerušil veškerou spolupráci. Což je samozřejmě docela lapálie, protože Majors v MCU ztvárňoval arci-záporáka Kanga, jenž měl hrát zásadní roli v nadcházejících dvou Avengers snímcích.

Co tedy bude dál? Inu, už nějakou dobu kolují zvěsti o tom, že Marvel se od Kanga zcela odkloní a na jeho místo dosadí jiného komiksového padoucha. Ale zdá se, že ze hry ještě není možnost přeobsazení. Známý insider Daniel Richtman informoval o tom, že Marvel si už údajně vyhlédl několik herců, kteří by mohli roli Kanga od Majorse převzít. Dokonce už známe i jméno jednoho z nich. 

Jedním z kandidátů je údajně Colman Domingo, americký herec, který zazářil v seriálu Živí mrtví: Počátek konce (2015), kde si zahrál postavu Victora Stranda. Znát ho můžeme i ze sérií jako Lucifer (2016) a Euforie (2019), nedávno byl také nominován na Zlatý glób v kategorii Nejlepší herec – drama za snímek Rustin.

Je nutné podotknout, že se zatím jedná o nepotvrzené zvěsti, vše nakonec může skončit úplně jinak. Stále bychom také měli počítat s již zmíněnou možností, že Marvel postavu Kanga zkrátka a dobře hodí do koše, přičemž na jeho místo dosadí jiného zloducha, kupříkladu Doctora Dooma. To se holt necháme překvapit. Doufejme ale, že nám Marvel dá nějakou pořádnou odpověď ještě letos. 

Nadcházející Avengers snímek, jenž má nést podtitul The Kang Dynasty, napíše Michael Waldron, tvůrce MCU seriálu Loki (2021). Pokud vše půjde dobře, snímek by se v našich kinech měl objevit 30. 4. 2026.