Kauza, která začala letos na jaře, pomalu dochází ke svému konci. A na šťastný konec to pro herce Jonathana Majorse nevypadá. Jak už dlouho víme, představitel MCU arci-padoucha Kanga Dobyvatele byl letos zatčen policií za napadení třicetileté ženy, která měla být jeho partnerkou.

O nějaký čas později pak začala padat další obvinění o tom, že Majors se choval násilně i k dalším ženám. Nelichotivě se o něm pak vyjadřovali i mnozí jeho kolegové, kteří si stěžovali na jeho výbušnou povahu a agresivitu. Na to ostatně upozorňovala i následná žaloba, podle které to nebylo poprvé, co se Majors takto choval. A jak herec v posledních měsících čelil soudu, začal postupně ztrácet role ve filmech a reklamách.

Majors čelil osmi různým obviněním, prokurátor se ale kvůli zpřehlednění případu rozhodl stáhnout je na čtyři. Představitel Kanga samozřejmě trval na své nevinně, přičemž jeho zástupci se snažili získat důkazy, kterým by očistili jeho jméno. A jak to celé nakonec dopadlo? 

Trvalo to sice dlouho, ale konečně máme na stole jasnou odpověď. Soud ho shledal vinným z bezohledného napadení třetího stupně a obtěžování. Jaké přesně za to Majors ponese následky z hlediska osobní svobody, se dozvíme až příští rok. Hrozí mu každopádně až jeden rok za mřížemi, ovšem vypadá to, že obhajoba se chystá proti verdiktu odvolat. Vše se dozvíme 6. 2. 2024, kdy bude rozsudek vynesen.

To celé mělo ještě jeden významný následek. Jonathan Majors v MCU končí. Marvel se s ním rozhodl ukončit veškerou spolupráci, tudíž v nadcházejících komiksových titulech ho už jednoznačně neuvidíme. Jak už dávno víme, hercův Kang měl být jednou z primárních postav dalších Avengers, jejichž podtitul zněl The Kang Dynasty. Podle mnohých hollywoodských zdrojů se ale Marvel začal o příští superhrdinské týmovce vyjadřovat zkrátka jako o ,,Avengers 5“. 

Co tedy bude dál? Dojde ke Kangově přeobsazení? Je tom možné, ale už minulý měsíc se k nám dostaly zvěsti o tom, že Marvel se údajně chystá od této postavy zcela odklonit, přičemž úloha nového arci-záporáka MCU nakonec připadne někomu úplně jinému.

Kang měl každopádně hrát zásadní úlohu také v Avengers: Secret Wars, nicméně i zde bude zřejmě potřeba najít náhradu. Mohl by třeba na jeho místo usednout Doctor Doom? Nebo Marvel vymyslí něco úplně jiného? To se holt necháme překvapit, jisté je jen to, že Jonathan Majors si už v komiksovém světě neškrtne. Alespoň tedy u Marvelu.