Hra o trůny (2011) nám v roce 2019 skončila po osmé řadě, na kterou se ještě mnozí z nás (marně) snaží zapomenout. Obrovitánský úspěch slavného fantasy seriálu ale zajistil, že v krutém světě G. R. R. Martina ještě nějaký čas zůstaneme. A to skrze různé spin-offy, mezi které patří například Rod Draka (2022), který se brzy dočká druhé řady, a chystanou sérii Příběhy Dunka a Egga.

Ještě v roce 2022 ale vyšlo najevo, že na stole je také volné pokračování původního seriálu s pracovním názvem SNOW, které by se zaměřilo na dobrodružství starého dobrého Jona Snowa. S nápadem přišel sám jeho představitel Kit Harington, který už o něm před lety jednal s Martinem. Od oznámení projektu však uplynuly už skoro dva roky. Jak to tedy se spin-offem momentálně vypadá? Na tuto otázku přináší odpověď přímo sám Harington.

Herec během rozhovoru pro Screen Rant, v němž mluvil o chystaném filmu Blood of Dust, odhalil, že jeho seriálový spin-off nakonec nevznikne. Alespoň prozatím ne. Podle slov herce se zdá, že nedokázal se svým týmem vymyslet opravdu dobrý a zajímavý příběh, který by fanouškům mohl představit. Proto se rozhodl od projektu dát ruce pryč. Zároveň ale připustil, že by se mohl k vytouženému spin-offu vrátit někdy v budoucnu, ale momentálně to vypadá, že z něho nic nebude.

A možná je to i dobře. Na rozdíl od Rodu Draka a zmíněných Příběhů Dunka a Egga, které už našly své hlavní dva představitele, by SNOW nevycházel z žádné knižní předlohy. A všichni víme, co se postupně stalo s kvalitou původního seriálu, když Davidu Benioffovi a D.B. Weissovi došel knižní materiál, že? 

Do Západozemí se každopádně v nejbližší době vrátíme skrze zmíněnou druhou řadu Rodu Draka, ve které občanská válka mezi dvěma stranami Targaryenů skutečně začne. HBO se nedávno pochlubilo hned dvěma trailery, každý v barvách jedné ze soupeřících stran, které si můžete pustit níže.