Už za necelé dva měsíce padne první klapka dalšího seriálového spin-offu Hry o trůny, který zadaptuje knižní sérii Příběhy Dunka a Egga. Připravovaný titul A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight (Rytíř Sedmi království: Potulný rytíř) už má na palubě nějaký čas jak svou showrunnera, tak i jednoho režiséra, tudíž je ideální čas dozvědět se, kdo si vlastně zahraje hlavní dva protagonisty. Na tuto otázku přináší odpověď server Variety, který odhalil, koho v předních rolích nakonec uvidíme.

Duncana Vysokého, mladého, naivního a odváženého rytíře, si zahraje irský herec Peter Claffey. Duncanova panoše Aegona „Egga“, který zatouží cestovat po Sedmi královstvích, zas ztvární devítiletý britský herec Dexter Sol Ansell. Oba představitele si můžete níže prohlédnout. 

Peter Claffey, který je mimo jiné bývalý hráč ragby, příliš známou tváří není, zatím se objevil jen v seriálech jako Zlé sestry (2022), Wreck (2022) a Máma na zabití (2022).

Dexter Sol Ansell, syn zpěváka Jonathana Ansella ze skupiny G4, už má za sebou známější tituly. Zahrál si například v loňském snímku Hunger Games: Balada o ptácích a hadech, kde se představil jako malý Coriolanus Snow. Dále si zahrál v horůrku The Moor (2023) a komedii Vánoce pod jmelím (2023). V seriálovém světě se objevil v titulech jako Emmerdale Farm (2019), Midwichské kukačky (2022) a Hullraisers (2023).

Samotný příběh by se měl odehrávat asi 90 let před událostmi Hry o trůny, kdy rod Targaryenů stále sedí na Železném trůnu a vzpomínky na posledního draka ještě nevymizely z živé paměti. A právě v této době se potulný rytíř ser Duncan a jeho panoš vydají na velkolepou dobrodružnou cestu. 

Showrunnerem seriálu se stal Ira Parker, který psal i pro Rod Draka (2022), spolu s ním se na psaní scénáře podílel i sám G. R. R. Martin.

Minulý měsíc spin-off také našel svého režiséra, kterým se stane Harry Bradbeer (Enola Holmesová). Zda se k němu ale ještě někdo připojí, zatím není známo.