Skoro před čtyřmi měsíci jsme se dočkali zprávy, kterou patrně málokdo čekal. Legendární animovaný seriál Futurama, který momentálně vlastní Disney, se vrátí s novými dvaceti epizodami na službě Hulu. A i přestože to zprvu mezi mnohými fanoušky vyvolalo vlnu nadšení, zároveň se k tomu připojila i určitá dávka obav. V seznamu herců, kteří se měli do seriálu vrátit, aby opět propůjčili svůj hlas milovaným členům partičky hlavních protagonistů, chybělo jedno podstatné jméno. John DiMaggio, který namluvil robotického vožralu Bendera, pravděpodobně nejvíce ikonickou postavu celého seriálu. DiMaggio totiž záměrně nepodepsal svou účast na nahrávání, protože mu nevyhovovaly platební podmínky. Herec prohlásil, že jde především o sebeúctu, přičemž se domnívá, že on a jeho kolegové by zkrátka měli dostat přidáno.

Na začátku jara se ale zdálo, že nakonec všechno dobře dopadne. DiMaggio totiž oznámil, že po jednání s producenty se nakonec do seriálu skutečně vrátí. A dle jeho příspěvků z toho měl opravdu velkou radost. Nicméně nedávno zase vyšly na světlo světa nové informace.

Zdá se totiž, že DiMaggio se bohužel nakonec nedočkal onoho zvýšení platu, ve které tolik doufal. Zatímco většina fanoušků předpokládala, že jeho návrat do seriálu znamenal, že Hulu souhlasil s jeho podmínkami, potvrdil, že tomu tak vůbec nebylo.

„Lidé mi říkají: ‚Jsem tak rád, že jsi dostal víc peněz!‘,“ řekl DiMaggio. „Víc peněz jsem nedostal. Ale dostalo se mi velkého respektu a uznání od lidí, kteří jako kdyby říkali: ‚Jasně, brácho, vidím tě a děkuji ti‘.“

DiMaggio také prozradil, co by seriál dělal, kdyby se rozhodl do něho nevrátit. Hulu údajně zvažoval mít v každé z dvaceti nových epizod jiný hlas pro Bendera, což by zcela nepochybně mnoho fanoušků náležitě nakrklo. Herec posléze pokračoval:

,,Pokoušet se dostat prachy z Disneyho je jako snažit se přimět kámen krvácet – nepovede se vám to! Ale poslouchejte, tohle bylo na tom boji to nejlepší: držel jsem Disneyho a Hulu za varlata tak silně, že nebylo kam couvnout. Ale to jsem nemohl ani já. A kdo by se jich chtěl tak dlouho držet?“

Buď jak buď, můžeme být alespoň rádi, že DiMaggio i tak Benderovi svůj hlas propůjčí. Futurama původně běžela od roku 1999 do roku 2003 na stanici Fox. Série následně vyprodukovala několik filmů, přičemž pak následovaly další řady. V roce 2010 se seriál dostal pod palec Comedy Central, ovšem pak byl opět zrušen, tvůrci ale ještě vytvořili „závěrečnou“ sedmou sérii, která měla původně celý děj uzavřít.

Těšit se tak opět můžeme na herce jako Billy West, Katey Sagal, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr a David Herman. Nadcházející osmá série bude mít 20 dílů, přičemž bychom se jí měli dočkat někdy během roku 2023.