Režisér Martin Scorsese, který nám loni nadělil vynikající Zabijáky rozkvetlého měsíce, plánuje hned několik velkých projektů.

Už od minulého roku víme, že jeden z nich by měl vyprávět o Ježíšovi, projekt oznámil loni, když se v Římě setkal s papežem Františkem. Chystaný snímek by měl být adaptací knihy A Life of Jesus z roku 1973, kterou napsal japonský autor Shūsaku Endō. Což je vcelku zajímavé, protože na základě jeho tvorby natočil Scorsese v roce 2016 také svůj vcelku nedoceněný snímek jménem Mlčení, ve kterém se v hlavní roli objevil Andrew Garfield (Spider-Man: Bez domova).

A když už je o představiteli pavoučího hrdiny řeč, tak je nutné také uvést, že právě s Garfieldem chce Scorsese údajně znovu spolupracovat. Zda si ale má zahrát přímo samotného Ježíše, zatím není známo. Variety dále uvádí, že ve filmu by se mohl objevit také Miles Teller (Top Gun: Maverick). Podle všeho by měla první klapka padnout ještě letos, natáčet se má v Izraeli, Itálii a Egyptě.

Připomeneme ještě, že Scorsese už jeden film Ježíšovi natočil. A to v roce 1988, kdy vyšlo jeho skvělé a do jisté míry provokující drama Poslední pokušení Krista, které režisér natočil podle románu Nikose Kazantzakise.

A pak tu máme ještě jeden projekt, v němž by si mohl zahrát Leonardo DiCaprio, který už je dávno jedním z režisérových dvorních herců. Scorsese podle všeho chystá životopisný snímek, který si posvítí na legendárního Franka Sinatru, jednoho z nejslavnějších zpěváků 20. století. Toho by si ve filmu měl zahrát DiCaprio, připojit by se k němu pak měla i Jennifer Lawrence (Nic ve zlým), která zas ztvární Sinatrovu druhou manželku Avu Gardner.

Ještě ale není tak úplně jisté, že snímek vznikne. Nejprve mu zřejmě bude muset dát své požehnání zpěvákova dcera Tina Sinatra, která mimo jiné působí jako filmová producentka. O snímek už každopádně mají zájem různá distributorská studia, nejvíce šancí má zatím podle všeho studio Sony. Zájem má i Apple, který s režisérem pracoval na výše zmíněných Zabijácích rozkvetlého měsíce. Zatím každopádně musí filmař čekat na to, až Sinatrova dcera dá snímku zelenou. 

Variety také uvádí, že se stále počítá se seriálovou verzí Scorseseho slavného thrilleru Mys hrůzy (1991), na kterou bude režisér spolu se Stevenem Spielbergem dohlížet jako výkonný producent. Remake byl měla následně uvést služba Apple TV+.

Scorsese také připravoval adaptaci knihy The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny, and Murder, ve které by si měl DiCaprio zahrát také, nicméně zda se s filmem stále počítá, zatím nevíme.