Co si budeme povídat, Leonardo DiCaprio už dlouho patří do skvadry dvorních herců legendárního režiséra Martina Scorseseho. Gangy v New Yorku (2002), Letec (2004), Skrytá identita (2006), Prokletý ostrov (2010), Vlk z Wall Street (2013) a teď nově i nadcházející Zabijáci rozkvetlého měsíce, to všechno jsou režisérovy tituly, ve kterých DiCaprio ztvárnil přední roli. Jejich spolupráce ale bude evidentně pokračovat dál, protože Scorsese a DiCaprio už údajně připravují svůj příští film.

Jednat by se mělo o adaptaci románu The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny, and Murder, který vyšel teprve před několika měsíci na jaře. Autorem je David Grann, podle jehož knihy Krvavé prachy (Killers of the Flower Moon) vznikl i výše zmíněný snímek Zabijáci rozkvetlého měsíce. 

Pokud by adaptace skutečně sledovala knižní předlohu, tak děj by nás měl zavést do 40. let 18. století. U brazilského pobřeží přistane záplatovaná loď s třiceti muži na palubě. Jedná se o přeživší posádku britské námořní lodi The Wager, která pronásledovala loď španělskou, nicméně následně ztroskotala na ostrově v jihoamerické oblasti Patagonie. Hrdiny z nich udělal příběh o tom, kterak přežili nástrahy moří a nevlídného počasí.

O šest měsíců později se však na pobřeží Chile objeví další loď, která je ještě více zdevastovaná než ta první. Na té se nacházejí pouze tři muži. A ti začnou tvrdit, že výše zmíněná třicítka nejsou žádní hrdinové, ale vzbouřenci. 

Scorsese a DiCaprio už podle všeho zakoupili práva na knihu loni, tudíž se zdá, že The Wager by skutečně mohl být příštím filmem, který nám režisér po Zabijácích rozkvetlého měsíce nadělí.

V Hollywoodu každopádně jede na plné obrátky stávka herců a scenáristů, tudíž snímek vejde do produkce pravděpodobně až někdy po jejím skončení, který je stále zatím v nedohlednu. Určitě bychom ale měli počítat s několikaletým čekáním.