Mys hrůzy, román z roku 1957 od Johna D. MacDonalda, se dočkal dvou filmových adaptací. První natočil v roce 1962 J. Tee Thomson, ovšem většina filmových nadšenců bude pravděpodobně více obeznámená s tou druhou, kterou v roce 1991 zrežíroval legendární Martin Scorsese. Ve slavném režisérově thrilleru se tak objevily hvězdy jako Robert De Niro, Nick Nolte a Jessica Lange.

Někdy v budoucnu se ale dočkáme adaptace seriálové, na jejíž výrobu bude dohlížet nejenom Scorsese, ale i Steven Spielberg. Pro obě dvě filmařské legendy to tak bude první spolupráce na seriálovém projektu. Oba dva by měli vykonávat funkci producentů, showrunnerem se podle serveru Deadline má stát Nick Antosca, který stojí za vznikem seriálů jako Channel Zero (2016), Odhalení (2019) a Pomsta s chutí třešní (2021). 

Příběh původní knihy vyprávěl o právníkovi jménem Sam Bowden, který si žije šťastným a poklidným životem se svou ženou Carol a třemi dětmi. Do onoho poklidného života ale vnese chaos Max Cady, zločinec odsouzen za znásilnění nezletilé dívky na doživotí, jehož Sam dostal svým svědectvím za mříže. Max však byl propuštěn po pouhých 14 letech. A jeho plán je jasný. Udělat Samovi ze života peklo na zemi. Nejde na to ale zhurta, jeho pomsta se bude na Sama sápat pomalými krůčky.

V adaptaci Martina Scorseseho si Maxe zahrál výše zmíněný Robert De Niro, který byl následně za svůj výkon nominován na Oscara. Co se chystané seriálové verze týče, máme se těšit na nekonvenční pojetí, které bude zároveň zkoumat americkou posedlost skutečným zločinem v 21. století.

Seriál je momentálně nabízen různým společnostem a stanicím, které by ho mohly vzít pod svá ochranná křídla. Mezi možné kandidáty, u kterých by seriál mohl eventuálně skončit, patří například Peacock, Apple TV+, Hulu a Netflix. HBO má podle všeho také zájem.

Zajímavé je, že Mys hrůzy z roku 1991 měl původně natočit Steven Spielberg, zatímco Scorsese se zas měl chopit otěží režie Schindlerova seznamu (1993). Oba velikáni si pak snímky prohodili, Spielberg ale zůstal do Mysu hrůzy zapojen prostřednictvím své společnosti Amblin Entertainment.

Zatím není známo, kdy přesně se seriálové adaptace dočkáme, ale nějaký pátek to určitě ještě potrvá.