Minulý měsíc dostal očekávaný postapokalyptický thriller Arcadian, ve kterém jednu z hlavních rolí ztvární Nicolas Cage (To se mi snad zdá), datum premiéry. A jelikož má snímek v amerických kinech vyjít už příští měsíc, bylo jasné, že se v brzké době dočkáme i prvního traileru. Přesně na ten se můžete podívat výše.

Příběh by se měl odehrávat v blízké budoucnosti, v níž byl normální lidský život na Zemi zcela zdecimován. Jednou z hlavních postav se stává Paul (Cage), který v nehostinném a ponurém světě, v němž toho z lidstva už moc nezbylo, vychovává Josepha (Jaeden Martell) a Thomase (Maxwell Jenkins), své dva syny. 

Všichni tři mají rozervaný život. Během dne mají pokoj, v noci na ně čekají muka. Vždy po západu slunce čelí útokům tajemného a násilného zla, které představují jakési stvůry.

Když se ale Thomas, který na nedaleké farmě navštěvuje dívku jménem Charlotte (Sadie Soverall), jednoho dne nevrátí domů před západem slunce, musí Paul opustit bezpečí jejich opevněného domova, aby ho našel. Na celou rodinu posléze čeká strašlivá bitva, která ji donutí vymyslet zoufalý plán, s jehož pomoci se všichni budou moci dožít rána.

Režii si vzal pod palec Benjamin Brewer, který s Cagem pracoval na krimi thrilleru The Trust (2016), podílel se také na scénáři k netflixovské krimi podívané Ještěr (2023). Scénář si zas vzal na starost Michael Nilon, který se podílel na tvorbě akčního dramatu Sněžná past (2018).

Dále se ve snímku objeví herci jako Joe Dixon, Samantha Coughlan, Daire McMahon a Joel Gillman.

V amerických kinech se snímek objeví 12. 4. 2024, doufejme tedy, že se titul dostane také k nám.