Americký komiksový tvůrce Mike Mignola patří bezpochyby do komiksové síně slávy. Jeho kariéra začala již v roce 1980, kdy připravoval ilustrace pro magazín The Comic Reader. První Mignolova ilustrace se objevila v čísle 183 a byla na ní zobrazena Rudá Sonja. O tři roky později byl přijat do Marvel Comics, kde pracoval na pozici inkera pro komiksy Daredevil, Power Man and Iron Fist, The Incredible Hulk, Alpha Flight a Rocket Raccoon. Později taktéž budoval svou kariéru v DC Comics. Zde již sám vytvářel celé obálky pro několik dílů Batmana.

Přečtěte si také: Lord Baltimore na výpravě za zničením Rudého krále v komiksu Baltimore 6

Největší boom jeho kariéry přišel v roce 1994. V tomto roce vydal publisher Dark Horse Comics Mignolův projekt s názvem Hellboy, mysteriózní sérii plnou akce, monster a humoru, která si časem našla obrovské masy fanoušků po celém světě. Ze série Hellboy se později vyklubalo celé obrovské univerzum čítající několik dalších sérií a minisérií. Zmínit můžeme například série Ú.P.V.O., Abe Sapien nebo Lovec čarodějnic.

Hellboy a jeho celé univerzum však není jediný projekt, který Mignola vytvořil. Dalším zajímavým počinem je hororová série Baltimore, jež byla vytvořena Mikem Mignolou a Christopherem Goldenem (Peklo z Araratu) v roce 2007. Série čítala celkem 41 sešitů odehrávajících se v letech 1916–1919. Hlavním hrdinou je válečný veterán lord Henry Baltimore, který se po první světové válce vydává na krvavou pouť za potíráním všudypřítomného zla.

Přečtěte si také: Pokračování honby za Rudým králem v Baltimore 7: Prázdné hroby

V Česku vydává Baltimore ve formě svazků oblíbené nakladatelství Comics Centrum již od roku 2017. O šestém a sedmém svazku s podtituly Kult Rudého krále a Prázdné hroby jsme vám v minulosti přinesli samostatné články. Po pěti měsících od vydání sedmého svazku se fanoušci konečně dočkají dalšího pokračování. Osmý svazek s podtitulem Rudé království přinese čtenářům finále celé série.

„Rudý král míří do Vatikánu na svou korunovaci, je čím dál mocnější a jeho armáda pekelnou silou pustoší Evropu. Lord Baltimore zmizel a jeho spojenci jsou roztroušeni po celém kontinentu. Zbývá ještě byť i nepatrná šance, že se dokážou postavit na odpor nadcházejícímu úderu dřív, než se celý svět utopí v krvi?“

Přečtěte si také: Sedmý a osmý svazek Conana od Dark Horse vydá Comics Centrum na konci měsíce

Poslední svazek série Baltimore s podtitulem Rudé království vyjde v posledním týdnu února/februára letošního roku společně s Dark Horse Conanem sedm a osm. K dispozici bude v pevných deskách s přebalem na e-shopu Comics Centra. První dva týdny prodeje navíc bude za cenu sníženou o 40 procent.

Osmým svazkem však svět série Baltimore nekončí. Mike Mignola se v současné době snaží do tohoto univerza vrátit novou komiksovou sérií s názvem Lady Baltimore. Její první sešit by mělo vydavatelství Dark Horse vydat někdy během letošního března/marce.