V minulých dnech jsme v našem samostatném článku zmiňovali třetí svazek francouzské komiksové adaptace Barbara Conana od Roberta E. Howarda, jehož vydání má na starosti komiksová odnož nakladatelství Argo (Argomiks). Nejedná se však o jedinou komiksovou adaptaci Conana, která v nejbližší době vyjde. V posledním týdnu února/februára vyjdou ještě další dva komiksy z tohoto nezkrotného světa. Tentokrát se bude jednat o sedmý a osmý svazek Conana od Dark Horse Comics, jehož vydání v Česku připravuje nakladatelství Comics Centrum.

Přečtěte si také: Třetí svazek Conana z Cimmerie už má své obálky

Celá série je samozřejmě na motivy povídek od amerického spisovatele Roberta Ervina Howarda (Stín supa, Věž slona), který stvořil postavu Barbara Conana již v roce 1932. Scénář Dark Horse adaptace má na starosti americký spisovatel Timothy Truman. Ten má za sebou celkem slušnou komiksovou kariéru. Jeho práci můžete znát například z některých komiksů Star Wars, Sgt. Rock nebo Jonah Hex. Trumanův skvělý scénář doplňuje nádherná kresba od komiksového výtvarníka Tomáse Giorella, který má za sebou tituly jako Ninja-K, Inferno či Harbinger Wars.

Oba svazky by měly vyjít ve stejný den. Jako první se však podíváme na ten sedmý s podtitulem Cimerie, jehož děj mohou znát vlastníci obrovské knihy s názvem Kolosální Conan z Cimerie. V něm Conan opouští civilizovaný svět a vrací se zpět domů do rodného cimerského kraje. „Zprvu mu přímočará nebezpečenství skrývající se v zasněžených horských průsmycích připadají oproti záludnému intrikaření a zradám, na něž narazil v městech Východu, jako vítaná změna.“ Během chvíle ale zjistí, že i v jeho rodném kraji na něj čeká nejedna cenná lekce o proradnosti druhých, a ocitne se uprostřed konfliktu. Ten ho vystaví tvrdé zkoušce nejen jeho fyzické síly a pohotové mysli, ale také vášni jeho srdce.

Osmý svazek s podtitulem Černý kolos (taktéž obsažen v knize Kolosální Conan z Cimerie) zavede Conana do role válečníka v žoldáckých jednotkách. Během toho mu cestu protne princezna Jasmela, která z něho udělá vojevůdce celé armády. „Vyhlídky jsou však neradostné a šance, že by Conan se svým vojskem dokázal zastavit zlověstného čaroděje Natoka, je takřka mizivá.“

Jak již bylo zmíněno v úvodu, oba svazky bude Comics Centrum vydávat v posledním týdnu února/februára 2021. Conan 7: Cimerie nabídne 224 plnobarevných stran v pevných deskách s přebalem. Conan 8: Černý kolos bude taktéž k dostání v pevných deskách s přebalem. Jeho příběh je však o trochu kratší, takže nabídne něco okolo 160 plnobarevných stran. Knihy budou prvních čtrnáct dní k dispozici na eshopu vydavatele se slevou čtyřicet procent