Zhouba Havaje alias Ezra Miller (už to klidně můžeme použít i obráceně) momentálně kráčí po cestě vykoupení. Když se herec za své bláznivé chování z posledních let a měsíců omluvil nejenom veřejnosti, ale i společnosti Warner Bros. Discovery, tak tím v podstatě zajistil, že jeho DCEU sólovka o Flashovi skutečně příští rok vyjde.

Přístup studia k Millerovi se ale ani trochu nelíbí herečce a filmařce Isse Rae, která je hlavní hvězdou v komediálním seriálu Nesvá z roku 2016. Herečka se domnívá, že filmový průmysl má dlouhou historii spíše ochraňovat problémové hvězdy, než je činit odpovědnými za jejich ,,nehezké“ činy na veřejnosti. V rozhovoru pro Elle Magazine tak prohlásila následující:

,,Budu upřímná, věci, které se dějí okolo Ezry Millera, jsou jsou pro mě mikrokosmem Hollywoodu. Máme tu někoho, kdo je recidivista, kdo se choval otřesně. Ale místo toho, abychom takové lidi zastavili a rušili produkce, tak se snažíme zachránit nejenom film, ale i je.“

Rozpočet Flashe se pochybuje kolem 200 milionů dolarů, což je více než dvojnásobek toho, kolik studio stála zrušená Batgirl. Tudíž spláchnutí filmu do záchodu by Warnery jednoznačně bolelo. Rae taktéž uvedla, že hlavním problémem je upřednostňování ochrany Millera kvůli zisku před umožněním ženám promluvit o fyzickému a psychickému týrání.

,,Je to jasný příklad toho, kam až Hollywood zajde, aby se zachránil a ochránil dané pachatele. Přestaňte to dělat a ženám se začne dařit. Nebudou muset žít ve strachu, že když promluví, tak jim to zničí kariéru.“

Pravdou je, že obětmi Millerova řádění byly především ženy. Ze všech jeho eskapád tak stojí za to zmínit škrcení a povalení fanynky na Islandu, poranění návštěvnice hotelu, dělání bordelu v bytě jeho kamarádky, kterou následně nazval „transfóbní nacistkou", manipulování s nezletilou a v neposlední řadě také jeho ženský kult, kde údajně docházelo k psychickému týrání.

Miller by měl momentálně podstupovat léčbu, která byla jedním z hlavních požadavků studia Warner Bros. Discovery pro to, aby se mohl podílet na propagaci Flashe. 

Stále je však nejasné, jaká bude Millerova budoucnost v DCEU poté, co Flash vstoupí do kin. Ono obecně si těmi svými šílenými kulišárnami vybudoval v Hollywoodu nepříliš lichotivou reputaci, což se stoprocentně podepíše i na budoucnosti jeho kariéry. Zatím se ale zdá, že Ezrovi došla šťáva, přičemž se zas začíná obracet na světlou stranu Síly. Ale nechceme to zakřiknout.

Premiéra Flashe je i nadále naplánovaná na 22. 6. 2023.