Snad už úplně každý ví, že pro filmové DC nadjede v roce 2025 nová éra. James Gunn a Peter Safran nám chystají nadělit své nové rebootované univerzum jménem DCU, které odstartuje Gunnův hraný Superman s podtitulem Legacy a animovaný seriál Creature Commandos. Jelikož se ale jedná o reboot, tak to zároveň znamená, že budeme muset počítat s novými tvářemi.

Už nějaký ten pátek například víme, že Henry Cavill si roli Supermana už nezopakuje, místo něho v připravovaném Gunnově filmu uvidíme Davida Corensweta. Stejně tak se loučíme i s Batmanem Bena Afflecka, který dal své poslední sbohem v tragicky přijatém Flashovi.

Superman a Batman se v DCEU stali součástí Ligy spravedlnosti, do níž patřilo ještě několik dalších superhrdinů, jmenovitě Wonder Woman (Gal Gadot), Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) a Cyborg (Ray Fisher). A nedávno vyšlo najevo, že představitelé těchto postav si své role v chystaném DCU už podle všeho nezopakují. 

S informací přišel server Variety, který odhalil, že žádný z hlavních herců Ligy spravedlnosti se v DCU ke své roli nevrátí. To by nám tudíž mohlo potvrdit hned několik věcí.

Zdá se, že Ezra Miller jako Flash skutečně končí. Herce a naši (ne)oblíbenou Zhoubu Havaje dohnala jeho bláznivá minulost, kdy svým chováním zaséval strach do srdcí Američanů, přičemž bídnou tečkou byl katastrofální box office Flashe.

Stejně tak se tím mohou potvrdit zprávy z konce léta, podle kterých se do role Wonder Woman neměla vrátit ani Gal Gadot. Amazonskou šampionku tak evidentně ztvární někdo jiný.

A u Aqumana to vypadá, že Momoa se do role podmořského krále Atlantidy už sice nevrátí, ale místo toho by si mohl v DCU zahrát mocného antihrdinu Loba.

To ostatně platí i pro zbytek obsazení, i přestože třeba Gal Gadot v roli Wonder Woman už neuvidíme, Gunn a Safran pro ni mohou v DCU chystat něco jiného. 

I přestože známý server Variety patří mezi důvěryhodné zdroje, pořád onu informaci ještě nemáme potvrzenou od Gunna a Safrana. Upřímně by nás ale nepřekvapilo, kdyby to byla pravda.

Ještě stojí za to připomenout, že někteří herci z DCEU si své role v rebootovaném univerzu zopakují, patří mezi ně například John Cena jakožto Peacemaker, Viola Davis jako Amanda Waller a Xolo Maridueña jako Blue Beetle.

Níže se můžete podívat na naše video, jež vám představí DCU projekty, kterých se v nadcházejících letech dočkáme.