Tak nakonec jsme na žádný Comic-Con čekat nemuseli. Konečně zde máme definitivní odpověď na to, kdo si zahraje nového Supermana alias Clarka Kenta v nadcházejícím DCU od Jamese Gunn a Petera Safrana. Ono jméno herce asi nebude překvapující, protože se zdálo, že ze všech možných kandidátů měl největší šance právě on.

Novým Supermanem se stane David Corenswet, zatím stále ještě poměrně neznámý devětadvacetiletý Američan, který se svou kariérou začal v seriálovém světě. Objevil se tak v sériích jako Politik (2019), Hollywood (2020) a Město patří nám (2022). Minulý rok se také objevil v komedii Z každého konce a hororu Pearl. Corenswet si tak zahraje hlavní roli ve snímku Superman: Legacy, který velkolepou etapu DCU odstartuje. Gunn a Safran už před několika měsíci uvedli, že se dočkáme Supermana, který představuje pravdu, spravedlnost a laskavost ve světě, jenž tyto hodnoty považuje za staromódní. Na výkon Corensweta jsme každopádně velice zvědaví.

Ovšem pozor, tím novinky o obsazení nekončí! Snímek totiž zároveň našel svou Lois Lane, slavnou novinářkou z Daily Planet, která je Supermanovou láskou. Zde to bude možná o něco více překvapivé, protože favoritka Emma Mackey nakonec roli nezískala.

Lois Lane bude v DCU ztvárňovat Rachel Brosnahan, dvaatřicetiletá Američanka, která je oproti Corenswetovi už o něco známější tváří. Jedná se o držitelku Zlatého glóbu za účinkování v seriálu Úžasná paní Maiselová (2017), v němž ztvárňuje hlavní roli. Dále se objevila ve filmech jako Den patriotů (2016) a Hra špionů (2020).

Server The Hollywood Reporter už minulý měsíc uvedl, že právě Brosnahan byla ze všech uchazeček nejvíce chválena, ale tehdy to vypadalo, že role spíše připadneme někomu o něco mladšímu. Nyní už je ale jasné, že herečka se připojí do nové komiksové rodiny, která se bude v budoucnu i nadále rozšiřovat. 

Jelikož už víme, kdo si zahraje Supermana a Lois Lane, tak tvůrci nyní mohou obrátit své zraky na slavného DC padoucha Lexe Luthora. U toho však zatím stále ještě nevíme, kdo si ho zahraje, ale už jsme vás informovali o tom, že na krátkém seznamu kandidátů se objevili například i švédští bratři Skarsgårdové. Na odpovědi si ale budeme muset počkat.

James Gunn se kromě scénáře postará i o režii. Vyšlo také najevo, že v chystaném filmu by se už mohli objevit členové DC skupiny jménem The Authority, o kterých Gunn v rámci DCU také chystá celovečerní film.

Snímek by měl premiérovat 10. 7. 2025.

Co na obsazení říkáte?