Oblíbený temný hrdina vytvořený Mikem Mignolou, napůl člověk, napůl démon jménem Hellboy, se nám brzy ukáže v samostatném komiksu Hellboy v Mexiku. Scénář ke komiksu napsal samozřejmě americký scénárista Mike Mignola, který mimo jiné pracuje na komiksové sérii Baltimore, nebo pomáhal na scénáři pro komiksy o Barbaru Conanovi. Za kresbou stojí 5 ilustrátorů a kreslířů, jmenovitě Richard Corben, Mick McMahon, Fábio Moon, Gabriel Bá a Dave Stewart.

Jedná se o soubor komiksových povídek, který mimo jiné obsahuje povídku Hellboy v Mexiku ze svazku Hellboy 11: Ďáblova nevěsta a další příběhy a na tuto povídku dále navazuje. Hlavní hrdina Hellboy se v roce 1956 vypravuje na pouť Mexikem, kde chce s pomocí tří mexických zápasníků pátrat po upírech. V povídkách se však setká i s aztéckými bohy, utká se s ďábelskými krocany nebo s Frankensteinovým monstrem. A v neposlední řadě bude bojovat s kocovinou, protože vypije příliš mnoho tequily.

Soubor komiksových povídek vydává v českém jazyce nakladatelství Comics Centrum. Datum vydání není přesně stanovené, ale mělo by být během měsíce dubna/apríla. Během tohoto měsíce vychází i další Hellboyovy příběhy v 10. dílu série Ú.P.V.O. s názvem Výstraha.