Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k poslední řadě Hry o trůny!

Žádný opožděný aprílový vtípek. HBO skutečně hodlá vytvořit zbrusu nový seriál, který naváže na události osmé řady legendární Hry o trůny, jež byla zároveň také řadou poslední. Zaměřit by se měl na Jona Snowa, právoplatného dědice Železného trůnu (což ostatně v poslední řadě původního seriálu nemělo snad absolutně žádnou hodnotu), který se se svým zlovlkem Duchem vrátil na ledový sever za Zeď. Spolu s ním se na mrazivé pláně vrátili i Divocí, které vede starý dobrý zrzoun Tormund. Čekal ale věčně zamračený Jon, že zbytek života prožije na Severu v klidu a míru? To se evidentně spletl, protože HBO s ním má své vlastní plány.

Celý seriálový spin-off je zatím ve velice brzkých fázích výroby, tudíž vůbec nevíme, jaký nám v něm představí příběh. Bude se snad Jon muset vypořádat se ztraceným bráchou Nočního krále? Nebo se přece jenom vydá zpět na jih, aby mohl spokojeně žít se zbylými Starky? Všichni Neposkvrnění přece odpluli pryč, tudíž o jeho návratu se vůbec nemusí dozvědět. To se každopádně budeme muset nechat překvapit. Jisté je zatím jen to, že bastarda ze Zimohradu opět ztvární Kit Harington.

Není to každopádně jediný seriálový spin-off ze světa G. R. R. Martina, kterého se v budoucnu dočkáme. Už za několik měsíců bude premiérovat první řada prequelu Rod draka, který bude vyprávět o starobylém a mocnému rodu Targaryenů, přičemž děj se bude odehrávat asi 200 let před událostmi první série Hry o trůny.

Čeká nás ale také například seriál jménem 10 000 lodí, jenž bude vyprávět o princezně Nymerii, která musí se svým národem Rhoynarů prchnout přes Letní moře z Essosu. A to kvůli mocné valyrisjké říši, která si ve světě zajistila dominantní postavení díky svým drakům. Princezna a její lid tak unikají do Západozemí, přesněji do království Dorn, které v té době bylo chudou a nepříliš mocnou zemí. Nymeria tak následně naváže spojenectví s Morsem Martellem, kterého si následně i vezme. Oba dva rody se tak propojí krví.

Jelikož je připravovaný projekt s Jonem Snowem teprve v plenkách, není zatím známo, kdo by se o seriál měl postarat. Na další informace si tudíž budeme muset počkat.

Ocenili byste takový seriál? Nebo je lepší od toho dát ruce pryč?