Produkce Netflixu dala v posledním čtvrtletí roku 2020 zelenou několika hororům, a to například minisérii Paranormal nebo vánočnímu slasheru The Nights Before Christmas. HBO se pravděpodobně snaží nezůstávat moc pozadu a sjednotit krok. Nedávno se totiž na internetu objevil teaser hororové minisérie s názvem 30 Coins, která v příštím roce jistě potěší nejednoho fanouška duchařských zápletek.

Osmidílný příběh seriálu sleduje otce Vergana (Eduard Fernández), exorcistu a boxera, kterého církev jako kněze vyhostila a poslala do zapadlé vesnice ve Španělsku, kde má místním obyvatelům pomoci nalézt cestu víry. Tento úkol mu však komplikují staří nepřátelé, kteří ho – jak se zdá – pronásledují na každém kroku.

To by samozřejmě samo o sobě nepředstavovalo tak velkou hrozbu, kdyby se k tomu ve vesnici nezačaly dít podivné věci. Své síly proto spojí starosta Paco (Miguel Ángel Silvestre) a veterinářka Elena (Megan Montanerová), aby společně odkryli děsivou pravdu místní reality, která je sužována prokletou mincí symbolizující jádro všech problémů.

Tato mysteriózní hororová minisérie od Álexe de la Iglesia se poprvé objevila už v září na půdě 77. ročníku filmového festivalu v Benátkách. HBO se ale španělské podsvětí, kde si nikdo nemůže navzájem věřit, chystá odkrýt až v roce 2021

Ačkoliv zatím není známo přesné datum plošné premiéry, už nyní je jasné, že diváky čeká napínavý výlet do pekla, kde nebezpečí číhá doslova za každým rohem. V nejtemnějších zákoutích se totiž ukrývá něco nelidského s neukojitelnou touhou po krvi těch, kteří se pokusí zlomit místní kletbu.