Že jsou prý Zaklínači imunní vůči nemocem? Pff, to určitě. Podle informací od webu Redanian Intelligence vyšlo najevo, že Henry Cavill, představil bělovlasého Geralta z Rivie, měl pozitivní test na koronavirus. Celá produkce právě natáčené třetí řady se tak musela pozastavit. A to zrovna v době, kdy se tvůrci chystali natáčet slavnou bitevní sekvenci z knihy Čas opovržení, které se samozřejmě zúčastnil i Geralt. Řeč je o převratu na ostrově Thanedd, jedna z nejdůležitějších událostí celé knižní série, ve které to pro naše hrdiny půjde od desíti k pěti. Bez hlavního představitele ale tak nemůže natáčení pokračovat, tudíž se nabízí otázka… Bude mít třetí série zpoždění? 

O tom se můžeme jen dohadovat, i přestože třetí řada ještě nemá stanovenou premiéru, očekává se, že na Netflix dorazí až někdy po začátku roku 2023. Pokud by se však Cavillův stav dlouho nezlepšoval, mohlo by to skutečně zapříčinit odklad až o několik měsíců. Není to ostatně poprvé, co se seriálový Zaklínač musel potýkat s problémy, které zapříčinila pandemie koronaviru. Když covid plnou silou filmový a seriálový svět zasáhl v roce 2020, produkce druhé řady se tak musela zastavit na poměrně dlouhou dobu. Její premiéry jsme se tak nakonec dočkali až na konci minulého roku. 

Lze jen doufat, že se nám z toho Cavill rychle vyleží, aby mohl zase naklusat zpátky na plac. Samotná produkce by měla trvat ještě něco přes měsíc, údajně by s ní měli být tvůrci hotoví někdy na začátku podzimu. Tak uvidíme, zda Cavillův stav tento plán nezhatí. Produkce probíhá v Itálii, Chorvatsku, Slovinsku a nově i na Sahaře, kde se budou natáčet ikonické pouštní scény se Ciri. Mezi režiséry, kteří se o třetí řadu starají, patří Stephen Surjik, Loni Peristere, Gandja Monteiro a Bola Ogun.