Rok 2021 se překlopil do části, která v ideálním případě znamená start spousty conů a festivalů. Roky jsme byli zvyklí na živé předváděčky, ale doba covidová donutila pořadatele vstoupit i do virtuálního prostoru, aby dodali všem patřičný zážitek podpořený lavinou informací.

Tohoto fenoménu se nově chopí i streamovací služba Netflix. Už příští týden se tak můžeme těšit na akci s názvem Geeked Week. Celá akce potrvá pět dní od pondělí 7.června do pátku 11. června. Dedukcí jsme se v redakci shodli, že harmonogram by měl být následující. Pondělní stream by se měl věnovat filmům, úterý – komiksovým adaptacím, ve středu by mělo hrát prim fantasy a science fiction, čtvrtek si pro sebe zabrala animovaná díla, pátek bude patřit spojení videoher s popkulturou (přímo propojený s E3). Berte to ovšem s rezervou, protože oficiálně zatím kromě gamingového segmentu nemáme vůbec nic potvrzeného. 

Do kalendáře si nezapomeňte zaškrtnout i čas. Každý jednotlivý den bude startovat v 18 hodin našeho času. Každý den by akce měla trvat okolo dvou hodin, a to vše bude ke sledování na hlavních sociálních platformách zcela zdarma. Konkrétně se Geeked Week bude vysílat na Facebooku, Twitchi, YouTube, Twitteru a Tik Toku. 

Fanoušci si teda určí sami, kde budou chtít celou akci sledovat a taky zde je skvělá možnost sledovat to s námi přímo na Nerdfixu. Plánujeme se totiž věnovat všem konferencím po celý týden po vzoru kolegů z Indiana, takže si vše budete moci užít přímo ze studia se šéfredaktorem Markem Čabákem alias Killerem a možná i někým dalším. I v redakci budeme mít nastavený pohotovostní režim, abychom vám představené novinky přinesli co nejdříve.

Na co se vlastně můžeme těšit? Netflix by takovou akci jistě nedělal, kdyby neměl hromadu materiálu, kterým by mohl fanoušky obohatit. Naše očekávání směřují hlavně k představení druhé série Zaklínače nebo na ukázky a novinky z připravovaného Sandmana. Šušká se i o ukázce z druhé série Zámku a Klíče. Svůj prostor jistě dostane i další komiksová novinka Sweet Tooth.

Z animáků se pak můžeme určitě těšit na připravované Transformery, či seriál The Cuphead Show na motivy oblíbené ale pekelně obtížné hry Cuphead. Pozadu nezůstane ani Castlevania, byť tam netušíme, jestli se Geeked Week nebude vracet k právě ukončené příběhové lince, či už se objeví první informace o připravovaném spin-offu.

Želízek v ohni má show opravdu hodně. Zapomínat bychom neměli ani na Resident Evil, Cobra Kai, Vikings: Valhalla nebo na japonský animák Godzilla: Singular Point a to věříme, že nás čeká během týdne nejedno překvapení. Určitě se nebude jednat jen o ukázky, ale bude k dispozici spousta rozhovorového materiálu, který bude stát za to. 

A co vy? Zajímá vás Geeked Week? My se opravdu těšíme a budeme vám chtít poskytnout co nejlepší servis, abyste o nic zásadního nepřišli. Určitě sledujte naše studio i web, kde vám žádná novinka neuteče.