Kultovní britský spisovatel Neil Gaiman (Sandman, Američtí bohové) v roce 2017 napsal knihu s názvem Norse Mythology (Severská mytologie), která u nás tentýž rok vyšla pod taktovkou nakladatelství Argo. Jednalo se o velmi příjemné zjednodušení klasických severských mýtů pro čtenáře, kteří prostě nechtějí hledat všechny podrobnosti ve starých veršovaných dílech. Kniha nás postupně seznámila se vznikem všech bohů až po nepříjemný Ragnarök.

A jelikož byla kniha po celém světě velmi úspěšná, Gaiman se rozhodl spojit s komiksovým umělcem Philipem Craigem Russellem (Coraline: The Graphic Novel), aby spolu vytvořili komiksovou adaptaci této knihy. Na celé sérii by se však mělo vystřídat vícero umělců, mezi kterými nebude chybět ani legendární Mike Mignola (Hellboy).

Přečtěte si také: Nové informace ohledně Sandman univerza

Na popkulturním webu Syfy se včera objevilo krátké preview, které nám o této nové komiksové sérii přináší pár podrobností a hlavně ukázky několika stránek. Od komiksové adaptace můžeme očekávat celkem osmnáct sešitů, které bude postupně vydávat publisher Dark Horse Comics. Prvního čísla by se lidé v anglicky mluvících zemích měli dočkat již 7. října/októbra tohoto roku. Na plánované obálky se můžete podívat pod tímto odstavcem.

Jak již bylo řečeno, komiksová adaptace knihy Severská mytologie bude teprve teď vycházet v USA a v dalších anglicky mluvících zemích. Jelikož se však jedná o dílo od Neila Gaimana, očekáváme, že se titul objeví ve formě svazků i u nás v Česku. Protože se v češtině dají koupit jeho komiksy Sandman, nebo jeho Knihy hřbitovní, naděje jsou vysoké.