Vítejte zpět v postapokalyptických pláních Šíleného Maxe! Pokud se vám tuze líbila poslední filmová kapitola v podobě Zběsilé cesty (2015), ve které se nám představila Charlize Theron jako Furiosa, mohlo by vás potěšit, že příští rok se dočkáme prequelu, jenž se na zmíněnou drsňačku zaměří. O něm už každopádně víme nějaký ten pátek, nyní ale máme konečně na světě první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh by se měl odehrávat 45 let po pádu civilizace, přičemž hlavní hrdinkou se stává mladá Furiosa, kterou si tentokrát zahraje Anya Taylor-Joy (Menu). Primárním padouchem by se zas měl stát Dementus (Chris Hemsworth), násilnický vůdce mocného motorkářského gangu, který Furiosu unese z jejího domova ze Zeleného místa Mnoha Matek.

Z traileru je ale vidno, že Furiosa nebude jedinou starou známou tváří. Těšit se můžeme i na mladší verzi Immortan Joea, který byl hlavním záporákem zas ve Zběsilé cestě. Ten by měl podle všeho vstoupit s Dementem do války.

Trailer byl představen v rámci letošního brazilského Comic-Conu CCXP, na němž se Taylor-Joy a Hemsworth dokonce objevili. Jelikož nám už skončila stávka herců, hvězdy tam mohou své nadcházející tituly opět zvesela propagovat. Celkově nejnovější upoutávku slibuje další nálož pořádné a zběsilé akce, která bude evidentně hodně přičichávat k předešlému filmu. Zda ale bude nakonec výsledek stát za to, je otázkou. 

Režii a scénář si opět vzal pod palec George Miller, otec celé slavné postapokalyptické série. Se scénářem mu pomáhal jeho spolupracovník Nick Lathouris.

Dále se ve snímku objeví herci jako Tom Burke, Nathan Jones, Angus Sampson, Daniel Webber, Goran D. Kleut, Lachy Hulme, Rahel Romahn, CJ. Bloomfield a David Collins.

Oficiální premiéra je stanovená na 23. 5. 2024.