Na letošní květen/máj byly naplánovány dvě velkolepé filmové události. Království Planeta opic, na kterou už máme recenzi, a poté ještě velkolepý návrat do postapokalyptických pustin v podobě snímku Furiosa: Sága Šíleného Maxe. Snímek do kin dorazí už za dva týdny, Warneři proto zveřejnili další akcí nabitý trailer, který zároveň oznamuje zahájený prodej vstupenek. Podívat se na něj můžete výše.

Na světě už máme také první reakce od kritiků a novinářů, které jsou především pozitivní. Mnozí se shodují na tom, že film je zkrátka a dobře náležitě velkolepý, přičemž v rámci akčního žánru se jedná o fantastickou a poctivou filmařinu. Sami se o tom každopádně budeme moci přesvědčit už brzy. 

Příběh se zaměří na mladá léta Furiosy (Anya Taylor-Joy), drsné hrdinky ze Zběsilé cesty (2015), která je po pádu světa unesena ze Zeleného místa mnoha matek, přičemž následně padne do rukou mocného motorkářského gangu vedeného krutým vojevůdcem Dementem (Chris Hemsworth).

Jak ale horda projíždí pustinou, narazí na Citadelu, v níž se nachází starý známý padouch Immortan Joe (Lachy Hulme). Oba dva tyrani a vojevůdci se tak pouštějí do ničivé války o nadvládu, během níž bude Furiosa čelit mnoha zkouškám, aby našla cestu domů. 

Scénář a režii si opět vzal pod palec George Miller, kterého můžeme považovat za otce celé slavné franšízy. Spolu s ním na scénáři pracoval i Nick Lathouris, který se podílel na psaní výše zmíněné Zběsilé cesty.

Dále se ve snímku objeví herci jako Tom Burke, Nathan Jones, Angus Sampson, Daniel Webber, Goran D. Kleut, Rahel Romahn, CJ. Bloomfield a David Collins.

Oficiální premiéra je stanovená na 23. 5. 2024.