Pozor! Následující řádky obsahují spoilery pro třetí řadu seriálu Zaklínač.

Natáčení třetí řady seriálového Zaklínače ještě nějaký ten pátek potrvá. Už dávno ale víme, že třetí série bude převážně adaptovat události, ke kterým došlo v knize Čas opovržení. A právě v tomto díle dojde k jednomu z nejdůležitějších a nejznámějších soubojů z celé knižní ságy. V knize se totiž proti sobě postaví Geralt a čaroděj Vilgefortz, který, jak ostatně znalci původních předloh vědí, patří mezi hlavní padouchy celého příběhu. Tato sekvence, ke které dojde během převratu na ostrově Thanedd, je obzvlášť ikonická kvůli tomu, že doposud neporažený Geralt v onom souboji dostane od Vilgefortze opravdu královsky nařezáno. Mnozí fanoušci jsou proto zvědaví, jak si se sekvencí poradí i seriálová adaptace. A díky webu Redanian Intelligence se můžeme podívat na několik fotek z jejího natáčení. Prohlédnout si je můžete níže. 

Není zatím známo, v jaké epizodě k souboji dojde, ale se vší pravděpodobností to bude jedna z druhé poloviny série. Jak je vidno, Vilgefortz konečně ctí knižní předlohu a v boji používá svou hůl, na kterou byl i Geraltův meč krátký. Zajímavá je ale lokace, na které oba dva muži bojují. Zatímco v knižní předloze se Geralt a Vilgefortz poprvé utkali na Thaneddu, v seriálu k jejich střetu patrně dojde na jakési pláži. Proč ona změna? To se holt dozvíme až po samotné premiéře. Nutno také dodat, že i když Vilgefortzův představitel Mahesh Jadu už začal s holí trénovat, v některých sekvencích souboje ho nahradil kaskadér. 

Třetí řada se mimo jiné také natáčí na Sahaře, kde dojde na sekvence, které se primárně týkají Ciri. Samotná produkce by měla probíhat až do začátku podzimu. Pokud vše půjde podle plánu, premiéry bychom se měli dočkat někdy během roku 2023.