HBO a showrunneři Ryan Condal a Miguel Sapochnik mohou začít otevírat šampaňské. Poslední epizodu jejich seriálu Rod Draka, který nesl název The Black Queen, si v neděli naladilo více než 9 milionů diváků. Pro HBO se tak jedná o vůbec nejsledovanější finále od doby, co v roce 2019 skončila Hra o trůny.

Jistě, u ní poslední epizodu finálové série sledovalo více než 19,3 milionu lidí, ale zase je nutné mít na paměti, že v té době už byl z celého seriálu světový fenomén. Rod Draka nám teprve začal, tudíž si podobnou slávu ještě musí pořádně vybudovat. I tak se ale na konec první řady jedná o parádní úspěch, na který mohou být tvůrci náležitě pyšní. Chválou nešetřil ani Casey Bloys, šéf HBO a HBO Max, který v rámci úspěchu seriálu prohlásil následující:

,,Jsme nesmírně potěšení, že Rod Draka nadchnul fanoušky Hry o trůny po celém světě, stejně tak i zcela nové diváky, kteří poprvé objevují svět Západozemí. Gratuluji Georgeovi, Ryanovi, Miguelovi a celému týmu Rodu draka k neuvěřitelné první sezóně.“

HBO tak nyní určitě nelituje, že ještě před premiérou první řady dalo zelenou k výrobě řady druhé. Pokud se už ale nemůžete dočkat na pořádný začátek války mezi Černými a Zelenými, tak pro vás bohužel máme poměrně smutnou zprávu. Kvůli náročnosti produkce a postprodukce se jí dočkáme patrně až někdy v roce 2024. Ještě před několika měsíci se proslýchalo, že natáčení druhé řady by mohlo začít během letoška, nicméně nyní je již jisté, že začne až někdy v prvních měsících roku 2023 ve Španělsku. Tudíž na druhou řadu si nějaký ten pátek počkáme, ale snad nás za to tvůrci náležitě odmění.

Ryan Condal a Miguel Sapochnik taktéž fanoušky ujistili, že druhá série bude mnohem akčnější a velkolepější, přičemž pomalejší tempo první sezóny sloužilo především pro lepší představení jednotlivých postav.

Seriál si kromě USA skvěle vedl i v zahraničním zemích. V Evropě, Jižní Americe a některých částech Asie se dokonce jednalo o nejsledovanější finále v historii HBO. První řada se navíc těší pozitivních reakcím jak od kritiků, tak i od diváků. Rodu draka se tudíž zatím daří skvěle.

Nutno ovšem připomenout, že do druhé řady se už nevrátí režisér a showrunner Miguel Sapochnik. Tak doufejme, že se to negativně nepodepíše na samotné kvalitě.