Tak to vypadá, že divadelní hra Harry Potter a prokleté dítě, která je v podstatě takovým nepřímým pokračováním původní knižní série od J. K. Rowling, by se nakonec toho filmového ztvárnění skutečně mohla dočkat. Stále ještě není nic potvrzeného, ale už nějakou dobu víme, že Warner Bros. Discovery se chce vrátit ke svým slavným značkám, které jim vydělaly pořádné peníze. Jednou z nich byl samozřejmě i Harry Potter, na kterého se studio chce opět zaměřit.

Ano, přímo na Pottera, nikoliv pouze na kouzelnický svět kolem něj, což rozhodně nezní příliš pozitivně pro budoucnost Fantastických zvířat, u nichž stále hrozí kompletní zrušení. Pokud by se ale příští film měl opět točit kolem Harryho, nejlogičtější by bylo asi opravdu zadaptovat Prokleté dítě. Protože kompletní reboot, případně seriálový remake, asi nikdo z nás zatím nechce, že? 

A podle nedávných informací od Puck News vyšlo najevo, že filmové Prokleté dítě by rád viděl i sám David Zaslav, generální ředitel Warner Bros. Discovery. Ten ostatně na nedávné konferenci prozradil, že by rád s J. K. Rowling projednal Potterovu další budoucnost ve světě filmu. Ovšem pouze za předpokladu, že na to kývne.

A nyní se nabízí otázka, zda tak skutečně učiní. V minulosti totiž producent Toby Emmerich za autorkou dorazil s nápadem, zda by nešlo Prokleté dítě zadaptovat do dvou celovečerních filmů. Tehdy ale spisovatelce onen nápad moc nevoněl, možná protože by tím svým způsobem uznala, že Fantastická zvířata zkrátka fanoušky příliš nezajímají. Ale jelikož čtvrtý díl už možná nikdy nevznikne, je možné, že po čase změnila názor. Případně ji společnost zkrátka ukecá.

O natočení Prokletého dítěte v minulosti projevil zájem také Chris Columbus, který je zodpovědný za režii jak Kamene mudrců, tak i Tajemné komnaty. V rámci toho taktéž uvedl, že by film natočil opět s hlavních hereckým triem. Ale v tom by mohl být trochu problém. 

Zdá se totiž, že Daniel Radcliffe, který brýlatého čaroděje s jizvou na čele ztvárnil, o film moc nemá zájem. Letos na jaře v rozhovoru pro The New York Times uvedl následující:

,,Není to něco, co by mě momentálně příliš lákalo. Dostal jsem se do fáze, kdy mám pocit, že už jsem Pottera úspěšně nechal za sebou, přičemž jsem velice šťastný z toho, kde se nacházím nyní. Vracet se zpátky by byla opravdu obrovská změna v mém životě.“

A co si budeme povídat, těžko si ve filmové roli Pottera představit někoho jiného, tudíž dosazení odlišného herce do kůže slavného kouzelníka by mnoho fanoušků rozhodně neocenilo. Podobný problém se točí i kolem Severuse Snapea, který v divadelní hře sehrává sice krátkou, ale poměrně dost důležitou roli. Nicméně jeho představitel Alan Rickman zemřel v roce 2016 na rakovinu. A představa, že by někdo jiný ztvárnil zamračeného učitele lektvarů, je poměrně nemyslitelná.

Příběh se primárně zaměřoval na děti hlavních hrdinů, jmenovitě na Albuse Severuse Pottera, jehož nejlepším kamarádem se stane Scorpius Malfoy, syn Harryho tehdejšího rivala Draca Malfoye. Děj se následně točil kolem používání obraceče času, rodičovského pouta mezi Harrym a Albusem Severusem, plus i potomka samotného Lorda Voldemorta, který se snaží zosnovat návrat svého otce. Kniha však mnohými fanoušky nebyla příliš dobře přijímaná, přičemž mnozí ji ani nepovažují za canon díl celé série.

Necháme se proto překvapit, kam věci dospějí. Vše bude pravděpodobně ve výsledku záležet na tom, jak se k tomu postaví sama autorka celé knižní série. Představa vzniku filmové verze ale ve výsledku skutečně není tak nemyslitelná.