Netflix přiblížil datum premiéry nového fantasy seriálu s názvem Světlo a stíny (v originále Shadow and Bone), který je adaptací stejnojmenné knižní předlohy, jejíž autorkou je Leigh Bardugo. Fanoušci se do oblíbeného světa magie podívají pomocí svých obrazovek v první polovině příštího roku.

Příběh literární předlohy je zasazen do Ravky, kdysi mocné a hrdé země, která je nyní sužována neprostupnou temnotou skrývající krvežíznivá monstra. Rozdělena na dvě části, její budoucnost leží v rukou nic netušící dívky Aliny, mladé bojovnice, která nikdy dříve v ničem tak úplně nevynikala. Právě u ní se však znenadání projeví kouzelné schopnosti, které by mohly sjednotit celý svět.

Přečtěte si také: Zaklínač od Netflixu divákom odhalil niekoľko predvianočných darčekov

Jejího nadání pro magii si všimnou na nejvyšších místech a dívka záhy putuje na královský dvůr, kde se má naučit ovládat své dosud nezkrocené vlohy. Cílem je, aby se stala „grišou“ – členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků. Jenže ve světě, kterému vládnou nadpřirozené síly, zpravidla nikdy není vše tak, jak se na první pohled zdá. 

Osmidílná první řada seriálu Světlo a stíny by se měla na kartě Netflixu objevit v dubnu příštího roku. Přesné datum premiéry bohužel v současnosti ještě není specifikováno a nezbývá než doufat, že jej brzy ozřejmí oficiální trailer. Jisté však je, že si roli hlavní protagonistky zahraje britská herečka Jessie Mei Li.