Marvel konečně odhalil další a dlouho očekávaný trailer na listopadové Eternals. Hvězdami nabitá týmovka o vesmířanech žijících na planetě Zemi ukazuje v traileru mnohem více a oproti prvnímu pomrknutí jsme dostali celkem konkrétní nakouknutí do příběhového podhoubí, které na první pohled působí velmi dobře. Eternals, počeštěně Eternálové či Věční, mohou být jednoznačně oživením do rozrůstajícího se MCU.

V jednom z dřívějších článků o Eternals jsem si povzdechl, že vlastně nemáme tušení, proč se mimozemské bytosti chránící pozemšťany neangažovali, když Thanos (mimochodem také jeden z rasy Eternals) řádil a svým lusknutím vymazal polovinu vesmíru. Na toto mé povzdechnutí ale reaguje samotná ukázka. Jsem rád, že ve filmu bude příběhově vysvětleno, proč se až doteď drželi Eternálové v ústraní. Určitě to bude lepší, než si neúčast těchto mocných bytostí odůvodňovat tím, že Kevin Feige ještě neměl hotový casting. 

Příběh samotný by se měl točil okolo toho, co se odehrálo po Blipu (oficiální pojmenování obnovení poloviny vymazaného světa po Thanosově lusknutí prsty, které se zase nazývá Snap). Bude to právě Blip, jenž uvolní nepřeberné množství energie, která přiláká hlavní protivníky Eternálů - Devianty. V traileru jsme mohli vidět vrchního Deviantského válečníka Kroa. Otázkou zůstává, jestli to bude právě Kro, kdo na sebe vezme kápi vrchního zloducha celého filmu. Dovolili bychom si tvrdit, že celá situace bude poněkud zamotanější, než čistokrevné rozdělení na dobro a zlo.

Trochu o tom napovídají i naznačené vztahy mezi jednotlivými Eternály. Zatímco v první ukázce působila skupina až skoro rodinným dojmem, tak v této se dozvídáme, že se někteří spolu již několik set let nestýkají. A i když jsou na planetě Zemi již 7000 let, tak i několik set let je dost dlouhá doba na odloučení. Proč tomu tak je? To se snad dozvíme ve snímku samotném.

Konečně jsme také viděli některé superschopnosti, kterými Eternals disponují. Thena (Angelina Jolie) se ohání svým světelným kopím a štítem, zatímco Ikaris (Richard Madden) je jakousi obdobou DCčkovského Supermana a šlehá z očí zlatavé lasery hlava nehlava. A to věříme, že si veškerou munici v Marvelu nevyčerpali na trailerech a že nás čeká parádní paleta dosud neukázaných schopností. Extrémně schopných postav je podle komiksu ve filmu celá řada

Největší radost nám z celého nadupaného traileru udělala přítomnost božských Celestiálů, stvořitelů Eternals i Deviantů. Konkrétně jsme mohli vidět hlavního vůdce Celestiálů jménem Arishem the Judge a prozatím vůbec netušíme, jakým způsobem budou on a jeho druhové zakomponováni do celého příběhu. Zajímavé ale je, že Celestiálové a Watcheři (seriál What if…) jsou mezi sebou v konfliktu, byť jejich mantra nezasahovat do záležitostí nižších druhů je stejná. 

Hrozně nám také učarovala podmanivá hudba, kterou pro trailer i pro celý film obstaral německo-íránský hudební skladatel Ramin Djawadi. Jeho práci jsme mohli slyšet ve velkých seriálech, jako je Westworld či Hra o trůny. Neztratil se ani na poli filmovém, kde vytvářel hudební podklad pro Pacific Rim, Warcraft či Souboj Titánů.

Super hvězdné herecké obsazení kočíruje za kamerou oscarová scénáristka Chloé Zhao, která dodává prozatím filmu patřičnou osudovost, ale i lidskost a zajímavou práci s postavami. Možná to jsou předčasné soudy, ale z dostupných materiálů to na nás opravdu tak působí. Sami jsme zvědaví na Angelinu Jolie v roli Theny, Richarda Maddena jako Ikariho, Salmu Hayek jako Ajak či Kita Haringtona jako lidskou bytost jménem Dane Whitman. 

Nových postav ve světě MCU je pořádné množství a proto, tak jako v případě Suicide Squad, chystáme speciální článek, kde vám jednotlivé hrdiny a antagonisty představíme. Na Eternals se opravdu moc těšíme a díky uniklým trailerům čím dál tím více. Tito Věční tvorové by mohli MCU vlít novou krev do žil a trochu vybočit ze zajetých kolejí.