Režisér James Gunn se v novém zpracování Sebevražedného oddílu pořádně utrhl ze řetězu a dle dostupných materiálů by měl film obsahovat nejméně osmnáct komiksových postav. Z toho si odbyde svoji premiéru v live-action zpracování hned dvanáct z nich. Jelikož se na Suicide Squad hodně těšíme, tak jsme se rozhodli vás seznámit s jednotlivými členy a ke každému z nich si řekneme pár zajímavých informací.

HARLEY QUINN - CRAZY LADY

Harley Quinn asi netřeba představovat. Bývalá psychiatrička, která se zamilovala do svého pacienta. Nic neobvyklého, kromě toho, že tím pacientem byl sám princ zločinu Joker. Láska k arcizáporákovi zničila její pravé já a stala se Jokerovou partnerkou, ale ve většině případů i fackovacím panákem. Harley Quinn je dlouholetým a stálým členem Suicide Squad, protože na rozdíl od svého partnera není v porušování zákona tak zběhlá a její chycení je pro hrdiny Gothamu přece jen o něco snadnější.

Ve filmu ji opět bude hrát australská herečka Margot Robbie. I když je její postavě občas vytýkána zbytečně zvýrazněná sexualita, tak casting téhle herečky na pozici Harley Quinn považujeme za jednu z nejlepších voleb, která se Warner Bros. povedla. Margot postava sedí, a ačkoli její poslední film Birds of Prey nepatří zrovna k těm nejzářivějším, tak v Suicide Squad má možnost opět zabodovat. Pomoci tomu může i z trailerů naznačený návrat ke kořenům

Suicide Squad z roku 2016 totiž vycházel z komiksového eventu New 52. Film Jamese Gunna by se měl vrátit svou předlohou až někam do 80. let. Z tohoto Harley trochu vybočuje, protože její vzhled kopíruje právě event New 52. Nicméně červená a černá barva je pro rozvernou psychotičku tradičnějším pojetím než růžová se světle modrou.

STAŘÍ ZNÁMÍ SE VRACEJÍ

Amandu Waller také všichni známe. Trochu arogantní, ale velice schopná velitelka, která zaštiťuje operace Task Force X. Věříme, že Viola Davis ztvární svoji roli opět přesvědčivě a budeme svědky oné nelítostné bezcitné mrchy, pro kterou životy trestanců pramálo znamenají.

Sám jsem zvědavý, kolik prostoru ve filmu dostane Captain Boomerang. Jeden z hlavních protivníků rychlonožky Flashe v původním filmu působil jako věčně opilý vandal. Nicméně v Suicide Squad komiksech dokáže být i velmi pomstychtivý a provokativní. Užívá si násilí a když si s ním někdo hraje nebo ho nerespektuje, tak na to rozhodně nezapomene. 

Tuto povahovou stránku už prokázal lehce i ve filmu, když zmanipuloval Slipknota do pokusu o útěk. Jinak se to nemusí na první pohled zdát, ale Boomerang dokáže být velmi platným členem i co se týče boje. Doufáme, že se jeho charakter ve filmu více rozvine a předvede se nám v o něco lepším světle, než tomu bylo v roce 2016.

Čtvrtým a posledním členem původního obsazení je Rick Flag. Pravá ruka Amandy Wallerové a vůdce pozemních operací celého týmu. Zajímavé je, že jméno Rick Flag nosí v DC komiskech hned tři představitelé. Jak běžel čas, tak se na pozici lídra týmu Task Force X vystřídal otec, syn a vnuk. Stejné jméno, stejný osud, ale přesto tři osoby.

Původně měl v roce 2016 hrát Ricka Flaga herec Tom Hardy, ale kvůli potížím okolo oscarového Revenanta se musel role vzdát a na jeho místo nastoupil Joel Kinnaman. Ten se také objeví v sequelu a uvidíme, jak významnou roli bude tentokrát představovat.

BLOODSPORT - ZBABĚLEC Z VIETNAMU

Prvním nováčkem je Idris Elba a jeho Bloodsport. Původně se plánovalo, že Elba nahradí Willa Smithe jako Deadshota. Nicméně vedení filmu od toho ustoupilo a snažilo se najít pro novou týmovku nějakou vhodnou alternativu. Volba padla na Bloodsporta.

Bloodsport patří mezi jedny z méně známých Supermanových protivníků a na scéně se objevil již na konci osmdesátých let. Antihrdina, vlastním jménem Robert DuBois, nemá úplně černobílý původ. Když totiž DuBois dostal povolávací rozkaz do Vietnamu, utekl do Kanady. Nebyl proti válce, ale příšerně se bál smrti. Na jeho místo však nastoupil jeho bratr, který v následné válce přišel o obě ruce i nohy.

To bylo pro Roberta příliš a stal se posedlý válkou a pomstou. Toho šikovně využil Lex Luthor a Bloodsporta nasměroval na svého úhlavního nepřítele – Supermana. Bloodsport je milovník zbraní a jejich zdatný uživatel. Ohledně schopností je tak velmi podobný slavnějšímu záporákovi Deadshotovi. Robert DuBois však není jediný Bloodsport. Dalším je například Alex Trent. Ten je považován v komiksovém světě za fanatického rasistu a předpokládám, že v dnešní době uvidíme spíše podobu Roberta než Trenta.

SAVANT - VYDĚRAČ

Savant je další zajímavou postavou, která si odbyde premiéru v Suicide Squad. V rukou Michaela Rookera může být Savant velmi originální figurou na scéně. Savant jako takový chtěl být bdělým strážcem tak jako Batman. A je to právě Batman, který jeho sen zadupe do země. 

Savant není žádný svatoušek a v komiksech si dovolil vydírat samotnou Black Canary. V eventu New 52 už hraje roli především jako člen celku Sebevražedného oddílu. V těchto komiksech Amanda Wallerová členy jednotky mučí, aby zjistila, kdo je nejslabším článkem. Je to právě Savant, který podlehne mučení jako první. Uvidíme, jestli ho podobný osud nečeká i ve filmu.

POLKA-DOT MAN - NEBEZPEČNÉ PUNTÍKY

Abner Krill alias Polka-Dot Man patří mezi méně významné záporáky stojící proti Temnému rytíři. Na paškál si ho ale vzal třeba i policista Harvey Bullock, který ho nepěkně zbil. A i když jeho puntíkovaný kostým vypadá vtipně, a ne zrovna nebezpečně, je to právě jeho oblek, který z Polka-Dot Mana dělá originální a zajímavou postavu.

Puntíky na jeho obleku jsou totiž jeho zbraně, které může vrhat. Třeba červený puntík se v letu mění na projektil kotoučové pily. Zrovna tuhle schopnost bych rád viděl ve filmu, protože díky ratingu R to může být správně efektivní podívaná. Mezi další puntíkové schopnosti pak patří létající talíř, létající pěsti či sluneční puntíky pro oslepení protivníků.

Abnera Krilla si zahraje David Dastmalchian. Toho můžeme znát jako pacienta z Arkhamského ústavu Thomase Shiffa, který se účastnil společně s Jokerem útoku na starostu Garciu při průvodu za zemřelého policejního komisaře ve filmu Temný Rytíř. David si zahrál například i v Blade Runner 2049 a v obou dílech Marvelovky Ant-Man.

JAVELIN - KOMIKSOVÝ JAN ŽELEZNÝ

Javelin je další méně známý antihrdina. V několika komiksech působil jako boxovací pytel pro Green Lanterna. Javelin je bývalý neměcký olympijský sportovec, kterému se zajedlo býti profíkem a radši se dal na dráhu kriminálníka. Na stránkách komiksu se však nikdy dlouhodobě neohřál, protože většina příběhů, kde se objeví, končí jeho smrtí. Bude zajímavé sledovat, jaký osud ho čeká v jeho hrané premiéře.

Javelina hraje německý herec Flula Borg. Toho můžeme znát především z hudební komedie Pitch Perfect 2, kde se představil jako jeden z hlavních členů německé acapella skupiny. S hudbou je Flula Borg spojený více než se zdá, živí se totiž i jako DJ.

RATCATCHER 2 - NEZNÁMÁ V ROVNICI

Krysařku do rukou dostane mladá herečka z Portugalska, Daniela Melchior. Zajímavé je, že v komiksech se Ratcatcher vyskytoval pouze v mužské variantě. Byl jím krysař Born Otis Flannegan, který byl odsouzen za vraždu na deset let v Gothamské věznici. Během té doby ale ovládl stoky a vycvičil krysy, aby poslouchaly jeho příkazy. 

Sám jsem zvědavý, jaký bude mít Danielina postava původ. Vše napovídá tomu, že Ratcatcher 2 by mohla být dcerou původního krysaře, která se vydala ve šlépějích svého otce. Jakou k tomu ale měla motivaci, si opravdu nedovolím tipnout a s chutí si počkám na vysvětlení ve filmu.

KING SHARK - HLADOVÝ KRÁLŮV SYN

King Shark se měl objevit již v Sebevražedném oddíle v roce 2016, jenže z toho studio vycouvalo kvůli obtížnému CGI, proto na scénu nastoupil Killer Croc. Ve filmu od režiséra Jamese Gunna se však King Sharka konečně dočkáme a zahraje si ho legendární představitel akčních hrdinů Sylvester „Sly“ Stallone.

King Shark, vlastním jménem Nanaue, je humaniodní žralok a syn krále všech žraloků jménem Shark God. S jeho původem to ale bylo napříč komiksy trochu divoké. Nejdříve se mělo za to, že King Shark je zmutovaný pozůstatek divokých mužů a zvířat. Nicméně v novém vesmíru díky sérii Aquaman: Sword of Atlantis víme, že jeho otcem je opravdu žraločí bůh.

I ohledně obsazení King Sharka panovaly donedávna jisté rozepře. Dříve se spekulovalo, že ho ztvární herec Steve Agee, ale nyní už víme, že tomu tak není. Pro našeho žraločího bijce to však není první live-action rodeo, protože prostor dostal již v seriálu The Flash.

PEACEMAKER - SLEPÁ SPRAVEDLNOST

Film ještě ani nevyšel a postava Peacemakera má již naplánovaný seriálový spin-off na HBO Max. Bývalý wrestler John Cena si zahraje postavu, která má z nových hrdinů snad nejzábavnější potenciál. Mírotvůrce totiž pro mír udělá cokoliv a je mu jedno kolik při tom zabije mužů, žen či dětí. Sám John Cena Peacemakera popisuje jako „douchey Captain Amerika“, což ve volném slušnějším překladu a znamená blbější Kapitán Amerika.

Kde se ale vzala jeho zvrácené pojetí míru? Christopher Smith v mládí prodělal vážnou duševní nemoc, a to v kombinaci s faktem, že jeho otec patřil k nacistům, změnilo mladého Christophera v zabíjející mašinu, která vše dělá pro mír. Sám Peacemaker věří, že ho pronásleduje duch jeho mrtvého otce. Dále věří tomu, že když se stal strážcem míru, tak všechny duše jeho zabitých nepřátel se shlukují do jeho helmy. A to mu v hlavě může dělat pořádný guláš.

T.D.K - PODEJTE SI SE MNOU RUKU

Nathan Fillion se představí ve filmu jako T.D.K., ten je ve skutečnosti brán jako originální postava, kterou si James Gunn do filmu vymyslel. Nejedná se však čistě o vymyšlenou postavu. Jde totiž o reimaginaci postavy se jménem Arm-Fall-Off-Boy. Ano, to je jeho pravé jméno.

Superschopností T.D.K. jsou jeho ruce. Ty si totiž dokáže odtrhnout od těla a používat je jako zbraně. Co znamená zkratka T.D.K., pořádně netušíme, ale internetem koluje, že by to mělo znamenat The Detachable Kid. 

Arm-Fall-Off-Boy byl představen na konci roku 1989 jako zpracování fanouškovské parodující postavy v komiksech Secret Origins. Jinak je tato postava často spojována se skupinou Legion of Super-Heroes, která ho nepřivítala úplně s otevřenou náručí. Pro tuhle vtipnou postavu je herec Nathan Fillion přímo ideální volbou.

THE THINKER - MYSLÍM A OVLÁDÁM

Thinker má v komiksech čtyři podoby. Všeobecně se však předpokládá, že ve filmu se objeví ta první, nejznámější. Herec Peter Capaldi by měl ztvárnit Clifforda DeVoe. Právníka, jehož kariéra skončila neúspěchem v roce 1933. DeVoe si i díky právnickým zkušenostem uvědomil, že spousta kriminálníků má sice skvělé dovednosti, ale neumí patřičně používat mozek. A proto se rozhodl zaštiťovat nejrůznější kriminální operace ze zálohy jako mozek týmu.

Thinker patří mezi nejvýznamnější záporáky okolo Flashe a objevil se i ve čtvrté řadě seriálu The Flash ze stanice CW. Zatím nevíme, jakou roli bude mít Thinker v Suicide Squad, ale během komiksů se k Force Task X připojil dobrovolně výměnou za plnou milost.

Kromě nedozírné inteligence mezi jeho schopnosti patří telekineze, ovládání mysli, telepatie ale i schopnost integrovat se do počítačových a elektronických systému. K tomu všemu mu pomáhá jeho vlastnoručně vyrobené zařízení Thinking Cap, které je jeho součástí.

BLACKGUARD - IQ TYKVE

Blackguard je záporák, který je součástí organizace „The 1000“ a pod jeho velením skupina krade technologie ze S.T.A.R. Labs. Nicméně organizace nebyla spokojená s jeho výkony a zradila ho dosti brutálním způsobem. 

Pohráli si s jeho mozkem takovým způsobem, že se z Blackguarda, efektivního žoldáka, stal člověk, jehož myšlenkové pochody rozhodně nepatří k těm nejrychlejším. Sice již není Blackguard ani průměrně bystrým, ale i tak je platným členem Suicide Squad, obzvlášť ve chvílích, kdy se snaží skupina zničit jeho bývalé kolegy z „The 1000“.

Richarda Hertze alias Blackguarda si zahraje Pete Davidson. Toho můžeme znát především díky televiznímu pořadu Saturday Night Live, který se vysílá na stanici NBC již od roku 1975.

SOL SORIA - KAM ASI MŮŽU PATŘIT?

O této postavě nevíme takřka nic, protože se v komiksech vůbec nevyskytuje. Hrát ji bude brazilská herečka Alice Braga. Tu můžeme znát z filmů Já, legenda; Elysium nebo třeba z komiksovky Noví Mutanti, kde si střihla roli mutantky Cecilie Reyes.

Spekuluje se však, že Sol Soria je genderově změněná postava Juana Sorii. Ten nejdříve usiloval o přijetí do Ligy Spravedlivých, ale po odmítnutí se z něj stal průměrný kriminálník. Po neúspěšném vyloupení banky byl převeden Amandou Wallerovou do skupiny Sebevražedného oddílu. Jestli Sol Soria bude Juana reflektovat i ve schopnostech, tak by měla být kyberneticky vylepšená a měla by ovládat mnoho jazyků.

WEASEL - NEZLOBTE LASIČKU

John Monroe byl jako student svými vrstevníky šikanován. Jeho spolužáci mu vymysleli přezdívku lasička (Weasel) a tu John nesnášel. Všechny trable z mládí se mu vrátily, když začal učit jako profesor na univerzitě, kde učili rovněž jeho spolužáci z nehezkého životního období.

Na popud své nejistoty a psychické nestálosti si John osvojil převlek Weasela a všechny svoje kolegy a bývalé spolužáky zabil. Dovolil si zaútočit i na doktora Steina (polovina Firestorma), který ho porazil, a tak Weasel putoval do vězení. Wallerová si ho však vytáhla opět do svého týmu.

Nicméně ani v Task Force X neměl Weasel na růžích ustláno. Jeho agresivní povaha zapříčinila v komiksu smrt Thinkera, jehož pak skrze našeptávání zařízení Thinking Cap pomstil samotný Rick Flag. Je na pováženou, jak si tahle trojice bude rozumět ve filmu a jestli budou i ve filmu sdílet své komiksové osudy.

Weasela hraje režisérův bratr Sean Gunn, ten má zkušenosti s motion capture hraním, protože už sloužil jako pohybová předloha pro Rocketa ve filmech Guardians of Galaxy a posledních dvou Avengerech. Kromě toho si v těchto filmech zahrál i postavu Kraglina. 

MONGAL - NADPOZEMSKÁ, SILNÁ, NEBEZPEČNÁ

Mongal je mimozemská válečnice s ohromující silou, vytrvalostí a odolností. Disponuje i silnými vůdčími schopnostmi. Na stránkách komiksu se poprvé se svým bratrem Mongulem II. objevuje až v roce 2001 a rovnou se střetnou se Supermanem a jeho psem Kryptem. Mongal je silně rodině založená a když Mongul II. leží polomrtvý u Kryptových nohou, stáhne se i s bratrem zpět.

Po událostech v minisérii Our Worlds at War je Mongal stanovená jako vládkyní světa Almerac a je považována za galaktickou hrozbu pro Muže z oceli. Nicméně její bratr nesdílí její rodinná pouta a bez milosti ji zabije. 

Otázkou zůstává, jakou roli bude ve filmu Mongal mít. Bude to hlavní záporák, nebo si tvůrci vymysleli pro Mongal vlastní origin a bude součástí Sebevražedného oddílu? Víme jen, že Mongal si zahraje zručná představitelka bojových umění Mayling Ng.

STARRO - MIMOZEMSKÁ ENTITA

O tom, jakou roli bude mít Starro ve filmu, nevíme. Zatím vlastně nevíme vůbec nic, jen to, že se objevil na pár záběrech z již dostupných trailerů. I tak si k téhle neortodoxní postavě řekneme pár komiksových informací.

Starro the Conqueror je prvním superzáporákem, proti kterému stála původní Justice League of America. Jeho vzhled je poněkud nevšední. Starro je totiž mimozemská forma života připomínající mořské hvězdice. Díky jeho parazitickým schopnostem je schopen svými menšími klony ovládat mysl nepřátel.

Původní Starro dokonce dokázal přeměnit klasické zemské hvězdice na své stejně velké a hlavně stejně silné duplikáty. Toho jsme nejspíše byli svědky i v prvním traileru, kde se obří hvězdice procházela rozpadlým městečkem.

Na Suicide Squad od Jamese Gunna se těšíme. Trailery naznačují zábavnou akční jízdu plnou hlášek a šílených situací. A to je to, co od Suicide Squad očekáváme. Navíc neokoukané postavy jsou tím pravým kořením, které může osvěžit už trochu uvadající komiksovo-filmový žánr. A co vy? Těšíte se na Suicide Squad? A jaká postava je vám nejbližší? Určitě nám dejte vědět do komentářů.