Čtvrtá fáze MCU rozhodně mezi fanoušky nepatří k nejzdařilejším. A po vydání třetího Ant-Mana, se kterým žádný příslib návratu k dobrým časům nepřišel, bude muset Marvel možná trochu změnit svou strategii. Už minulý měsíc se tak začaly šířit od různých insiderů zvěsti o tom, že šestý Avengres snímek, který ponese podtitul Secret Wars, by mohl nakonec být rozdělený na dvě části.

Podle spolehlivých insiderů tak Marvel má momentálně jednat o tom, kterou nejlepší cestou by se mohla budoucnost MCU posunout kupředu. Avengers: Secret Wars mají navíc být zakončením nejenom Multiverse ságy, ale také další velké éry celého filmového marvelovského světa. Není proto divu, že tvůrci si na tvorbě filmu chtějí dát opravdu záležet.

Pokud by se ale Marvel skutečně rozhodl chystanou podívanou rozdělit na dva filmy, zakončení zmíněné ságy by se mohlo opozdit o několik let. Snímek Secret Wars měl totiž zakončit i šestou fázi MCU, ale zdá se, že jeho rozdělením by se do Multiverse ságy zatáhla také fáze sedmá. Znovu ale připomínáme, že se jedná o pouhé zvěsti, Disney je zatím oficiálně nepotvrdil. 

Marvel si je momentální nespokojenosti svých fanoušků samozřejmě vědom, v rámci toho také chce do budoucna dát více přednost kvalitě před kvantitou. Otázkou ovšem je, zda rozdělení na dvě části nebude spíše kontraproduktivní, ale o tom se budeme moci přesvědčit až za několik let.

Co se týče hlavního příběhu Secret Wars, tak se předpokládá, že se dočkáme adaptace stejnojmenné komiksové předlohy z roku 1984, ve kterém se dočkáme opravdu mimořádně velkolepého crossoveru. V komiksu mimozemská entita jménem Beyonder přemístí členy Avengers, X-Meny, Fantastickou čtyřku a další superhrdiny a superpadouchy na planetu Battleworld, kde mají svést bitvy obrovitánských rozměrů. Je možné, že filmový Beyonder se stane další variantou Kanga Dobyvatele (Jonathan Majors), který má po Thanosovi převzít otěže primárního arci-záporáka MCU.

Jedním z hlavních záporáků v Secret Wars by se podle všeho měl stát také Doctor Doom, který je ústředním padouchem především pro Fantastickou čtyřku. Někteří komiksoví znalci se ale domnívají, že Secret Wars je tak neskutečně obsáhlé dílo, že rozdělení na dvě části by filmové adaptaci možná i pomohlo. Ale ještě raději nepředbíhejme, nejprve si počkáme, zda se ony zvěsti opravdu potvrdí. 

Avengers: Secret Wars napíše Michael Waldron, jeden z hlavních scenáristů nejenom pro seriál Loki, ale i marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Mimo to se Waldron také například podílel na tvorbě zbožňovaného seriálu Rick a Morty.

Marvel ale ještě stále oficiálně neoznámil, kdo Secret Wars zrežíruje. Mezi možné kandidáty se ale řadí Ryan Coogler, režisér obou dvou Black Pantherů, dále Destin Daniel Cretton (Shang-Chi a legenda o deseti prstenech), jenž zrežíruje Avengers: The Kang Dynasty, a nakonec i bratři Russoové, kterým vděčíme za Infinity War a Endgame. Je ale samozřejmě možné, že tato úloha padne na někoho zcela jiného.

Oficiální premiéra zatím nerozdělených Avengers: Secret Wars v našich kinech je stanovená na 30. 4. 2026.