Jedním z nadcházejících MCU projektů se stane snímek Armor Wars, který se zaměří především na dobrodružství Jamese Rhodese alias War Machine v podání Dona Cheadlea. A i přestože film, jenž měl být původně seriálem, je od nás ještě na míle vzdálený, už teď o něm koluje jedna velice zajímavá zvěst. Podle správců obsahu na Reddit vlákně jménem MarvelStudiosSpoilers, kteří onu informaci získali z „důvěryhodného zdroje“, se zdá, že ve filmu se znovu objeví záporák Ultron, kterému opět propůjčí hlas James Spader.

Jak asi spousta fanoušků ví, Ultron byl původně vyspělou umělou inteligencí vytvořenou Tonym Starkem a Brucem Bannerem, jejímž účelem byla ochrana světa. Věci se ale samozřejmě hrozivě zvrtly, v rámci čehož si Ultron umanul, že nejlepší způsob, jak nastolit na Zemi mír, je vymýtit lidstvo. Jeho hrozivé síle se tak nejmocnější superhrdinové Země museli postavit ve snímku Avengers: Age of Ultron (2015). 

Ultron byl sice na konci filmu poražen, ale další zvěsti zas tvrdí, že určité střípky z jeho programu ještě stále existují. Marvel by toho tudíž mohl využít k tomu, aby obávaného padoucha přivedl zpět. Znovu ale připomínáme, že se jedná o pouhé zvěsti, vše bude záležet na tom, zda to potvrdí i samotný Marvel.

Jak už nějakou dobu víme, příběh Armor Wars by se měl odehrávat nějakou dobu po událostech seriálu Secret Invasion, na který film naváže. A jelikož se má hlavní postavou stát James Rhodes, je asi jasné, že děj bude nějakým způsobem souviset s odkazem Tonyho Starka. Podle všeho by se totiž jeho technologie a obleky měly dostat do nesprávných rukou. Je snad možné, že by za tím skutečně stál Ultron? To ukáže teprve čas.

Zároveň bychom měli také počítat s tím, že ve filmu se objeví i Riri Williams alias Ironheart, kterou jsme již mohli vidět v poslední marvelovce čtvrté fáze, tedy ve snímku Black Panther: Wakanda Forever. 

Jak již bylo řečeno, Armor Wars měl původně být seriálem pro Disney+, ale Marvel se během tvorby nakonec rozhodl celý projekt převést do filmové podoby. Věří totiž, že pro onen příběh, který chce fanouškům představit, bude filmový formát nakonec lepší volbou.

Filmař Yassir Lester, který měl být původně showrunnerem, bude i nadále zastávat úlohu hlavního scenáristy. Stále však není známo, kdy přesně se snímku dočkáme, ale patrně to bude až někdy v roce 2024.