Rekonstrukce filmového DC univerza i nadále pokračuje. A nedávno jsme se dočkali informace, která nepochybně zabolí většinu fanoušků Dwaynea Johnsona, ovšem příliš překvapivá vlastně ani není. Herec měl nedávno schůzi s Jamesem Gunnem a patrně i Peterem Safranem, hlavami DC Films, kteří hodlají filmový svět komiksu přenést do nové éry. Po jednání následně Johnson na sociálních sítích oznámil, že Black Adam nakonec dostává stopku, přičemž v nadcházejících kapitolách nového DC univerza, na němž Gunn a Safran pracují, se neobjeví.

Samozřejmě to ale neznamená, že je s Black Adamem úplný konec. Johnson uvedl, že budou s produkčními partnery dál hledat ideální způsob, kterak dostat slavného antihrdinu do budoucích kapitol filmového DC univerza. Prozatím se ale zdá, že dalšího Black Adama se v následujících několika letech nedočkáme. James Gunn však zároveň uvedl, že k Johnsonovi chová velké sympatie, těší se tak na to, až s ním bude jednou spolupracovat. 

I přestože byl Black Adam pro Johnsona splněný sen, který se snažil všude propagovat, v kinech si nakonec nevedl úplně nejlépe.

Snímek měl sice zprvu poměrně slibný začátek, ale později se ukázalo, že jeho tržby skutečně nebudou patřit k nejlepším. Celkově se tak filmu podařilo vydělat přes 391 milionů dolarů, což rozhodně žádná sláva není, dokonce i třetí díl Fantastických zvířat vydělal víc. V rámci slabých tržeb a ne úplně ohromujících recenzí tak bylo téměř jisté, že Black Adam zářnou budoucnost mít úplně nebude. A nyní se to v podstatě potvrdilo.

Necháme se každopádně překvapit, co přesně Gunn a Safran plánují s novým DC univerzem udělat ve své „první kapitole.“ 

S Black Adamem se tudíž na nějaký ten čas rozloučíme, ale uvidíme, co s sebou přinesou nadcházejí léta.

Gunn je nyní v procesu výroby nového universa jménem DCU, ovšem do toho nespadají projekty jako Joker a The Batman z letošního roku. Ty mají své vlastní filmové světy, které se budou i nadále rozšiřovat skrze chystaná pokračování. Kde najde Black Adam v budoucnu své místo? To je zatím ve hvězdách.