Rok 2025 bude pro filmové DC začátkem nové éry. Dočkáme se totiž nového filmu o Supermanovi, který bude prvním celovečerním titulem chystaného DCU univerza Jamese Gunna a Petera Safrana. První klapka padla na začátku minulého měsíce, přičemž už nějaký čas známe i jména hlavních představitelů. Nyní s dalšími zprávami o obsazení přišel server The Wrap, který odhalil, kdo si zahraje Jonathana Kenta, Supermanova adoptivního otce.

Do role byl obsazen Pruitt Taylor Vince, americký herec vedlejších rolí, který se objevil ve známých titulech jako Hořící Mississippi (1988), Takoví normální zabijáci (1994) a Constantine (2005). Poznat ho mohou i fanoušci seriálu Živí mrtví (2010), kde si ve druhé sezóně zahrál Otise. 

Jak již bylo řečeno, Jonathan Kent je Supermanův adoptivní otec, který se budoucího hrdiny ujme poté, co jako dítě přistane na Zemi v kryptonské vesmírné lodi. Ve filmové klasice Superman (1978) od Richarda Donnera si ho zahrál Glenn Ford, v Muži z oceli (2013) od Zacka Snydera zas Kevin Costner. Jelikož hlavní část produkce Gunnova Supermana stále probíhá, v následujících týdnech bychom se mohli o obsazení dozvědět další detaily.

Titulního hrdinu si každopádně zahraje David Corenswet, dále se k němu připojí Rachel Brosnahan jako Lois Lane, Skyler Gisondo jako Jimmy Olsen a Nicholas Hoult jako Lex Luthor.

O scénář a režii se postaral sám James Gunn, který nám nadělí příběh, v němž se Superman snaží najít rovnováhu mezi svým posláním létajícího superhrdiny a prací u Daily Planet jako Clark Kent.

Dále se ve filmu představí Anthony Carrigan (Metamorpho), Edi Gathegi (Mister Terrific), Nathan Fillon (Guy Gardner), Isabela Merced (Hawkgirl), Terence Rosemore (Otis), Maria Gabriela de Faria (Engineer) a Sara Sampaio (Eve Teschmacher).

Snímek do kin dorazí 10. 7. 2025.