Druhý díl Aquamana, ve kterém se titulní role Arthura Curryho opět chopí Jason Momoa, patří mezi největší komiksové smolaře. Snímek byl několikrát odložen, poškodila ho kauza kolem Johnyho Deppa a Amber Heard, která ve snímku hraje Meru, a v neposlední řadě musel podstoupit přetáčky. Do toho všeho už navíc měl i testovací promítání, které údajně dopadlo příšerně.

A nyní hrozí, že se film bude opět odkládat. Důvodem je samozřejmě momentální stávka herců a scenáristů, která už nějaký ten pátek sužuje Hollywood. Kvůli stávce se totiž herci mimo jiné nemohou podílet na propagaci filmů, ve kterých účinkují. Studio Warner Bros. Discovery se proto obává, že by to mohlo negativně ovlivnit následné tržby. Z minulého měsíce víme, že údajně proto zvažuje odložit na příští rok nejenom Aquamana, ale i druhou část Duny a muzikál Purpurová barva.

Server Variety ale nedávno vydal článek, jehož hlavním tématem byl Ángel Manuel Soto, režisér, který nám už brzy nadělí svou DC podívanou jménem Blue Beetle. A právě z něho vzešla pro Aquamana jistá naděje. 

Podle něho totiž insideři z Warner Bros. Discovery uvedli, že studio Aquamanovi 2 přece jenom ponechá prosincové datum premiéry. Ani to ale samozřejmě není potvrzené, tudíž si budeme muset počkat na finální slovo přímo od Warnerů.

Není žádným tajemstvím, že letošní filmové DC novinky jsou z komerčního hlediska naprostou pohromou. S druhého Shazama a Flashe jsou propadáky jako hrom. A silně pochybujeme, že s příchodem nadcházející novinky Blue Beetle se něco změní. Je rozhodně možné, že podobný osud čeká i druhého Aquamana, což si možná uvědomují i sami Warneři. Pokud by tedy snímek nechali vydat letos, možná by to i znamenalo, že už chtějí mít starý řad DCEU co nejdříve z krku, přičemž budou spoléhat na velký restart v podobě DCU od Jamese Gunna a Petera Safrana.

Je také možnost, že Warneři mají ve snímek důvěru, protože první díl měl nejenom miliardové tržby, ale zároveň se díky tomu stal komerčně nejúspěšnějším DC filmem všech dob. Opět ale připomínáme, že časy se od roku 2018 výrazně změnily. A zlatá éra adaptací populárních komiksů už je nějakou dobu fuč. 

Doufejme tedy, že v následujících týdnech se dozvíme, zda Warneři druhého Aquamana skutečně nechají na letošní rok. Těšit se každopádně můžeme na podívanou, která má podle všeho působit více jako samostatný film, jenž bude izolovaný od zbytku DCEU. V rámci toho byly například také vystřiženy všechny scény, ve kterých se nachází Ben Affleck jakožto Batman.

Druhá část Duny by se také nemusela odkládat na příští rok, protože snímek má na několik dlouhých týdnů zcela ovládnout IMAX